10/5 Tisdag - Åter en varm dag...

Även idag har det var rena högsommarvärmen och strålande väder. Idag kom jag iväg från jobbet vid 17-snåret, så jag hann fixa mat och sitta ute och inta min middag. Dessutom sitta ner och vila i hela 45 minuter - det är lyxigt :-). Kändes inte sådär jätteskönt att dra på sig stallkläderna för att ta itu med stallet. Alldeles för varmt, men stallet fixar sig inte själv direkt ;-). Så när kl närmade sig 18.30 så var det dags att ta itu med mockningen. Hann fixa klart allt innan M1 och P dök upp.

Upptäckte idag också att Lillan stått på mitt skrivbord och tryckt nästan mot fönstret. Med lite fantasi kan man faktiskt se att hon lyckats rita en vovve i siluett... eller...



Lillan fick i alla fall följa med in till ÖFK, som tur var för henne. Hon vet om att när M1 och P kommer - då åker bilen iväg.... så hon håller superkoll på mig, på bilen och på M1 och P ;-).

M1 gick iväg till ridhuset direkt eftersom det var väldigt varmt ute, svalare i ridhuset och det är skönt när man ska rida.

Jag gick iväg med Lillan och efter en stund så träffade jag på en bekant från privatstallet som var ute och betade sin pålla. Snackade bort en stund, tog sedan en lite promis. På vägen tillbaka till ridhuset så drabbades jag av fikalust. Testade att binda fast Lillan utanför cafeterian och hon överlevde faktiskt utan att skrika i högan sky. Riktigt duktig var - satt på samma fläck som jag placerat henne.




Köpte med mig festis och vaniljmunk och gick sedan till ridhuet så jag hann se lite ev M1's kämpande med pållan. Oktawia var inte på något samarbetsvilligt humör idag. Ville inte länga sig och ville inte öka, verkade trött av värmen. Inte lätt alls för M1 att få till det trots att hon kämpade bra. Bättre lycka i morgon :-)

Oktawia klev i alla fall snällt in i trailern i dag när vi skulle åka hem och idag verkade hon accpetera den dåliga grusvägen bra också. Inget surt trampande alls.

Väl hemma blev det avsvampning av pållan för hon var fortfarande svettig. Hon verkade det vara skönt för hon stod helt stilla på stallgången och blundade ;-).

Lillan såg till att hon låg strategiskt placerad i skuffen på bilen. Luckan var öppen så hon kunde hålla kolla på mig samtidigt som hon fick ligga i bilen ;-)

När jag var klar med pållan placerades hon i sin box och pållarna fick sitt kvällshö. Jag plockade rätt på utrustningen, tog bort det sjöblöta schabraket från sadlen, och så blev sadelgjorden fri från svett och smuts. Lite småpyssel sådär innan det var dags att servera resten av kvällsmaten. Fick också jaga den svartvita katten - som till varje pris ska in i min sadelkammare. Den åkte ut illa kvickt i alla fall...

Kände mig lite lätt stressad, så när jag kom in gjorde jag iordning ett fotbad. Tänkte det kunde vara bra som nervarvning. Är ju tvungen att sitta stilla ett tag i alla fall.  Så fötterna i fotbad, datorn i knät, och lite koll på TV:n och nyheter ett tag. Men nu är fossingarna mjuka och fina med hjälp av Oriflames foot rescue mask och det är dags att förpassa min trötta kropp till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0