1/5 Söndag - Full rulle

Idag var det inte riktigt fint väder som det varit senaste veckorna. Blåste hur mycket som helst, och så var det rätt kallt också. Men det hindrade inte mig att fortsätta med trädgårdsarbetet - man får jobba sig varm helt enkelt.

T hjäpte mig i dag också. Jätteskönt, för jag skulle inte hinna med lika mycket annars. Min plan var att hinna med rabatt nr 3. Men började med att plantera penséerna jag shoppade igår. De stora nymålade urnorna placerades på var sida om trappan till verandan. De är svintunga och utan pirran hade vi inte kunnat rubba dem. Till sist var de på plats och grundades med gödsel och sedan planteringsjord. Penséerna planterades och tog jag itu med mina små urnor. En vit som placerades på brunnslocket på vägen ner till stallet. Den blåa urnan placerades vid kökstrappan. Fint blev det när alla fall när penséerna är på plats :-)

Känns skönt att äntligen ha kommit till skott och målat urnor. Nu får penséerna pryda urnorna tills det är dags för sommarblommorna :-)






När planteringen av penséerna var avklarade så fortsatte vi med att  kratta upp allt skräp som blivit av mitt rensande. T körde ner det till min blivande brasa, förhoppningsvis slutar det blåsa någon gång så det går att elda upp allt skräp.

Jag sorterade upp de plantor som blivit över från mitt grävande i rabatten igår. Ett par plantor till åkte ner i rabatten. En pion blev flyttad. Förhoppningsvis kommer den må bättre på sin nya plats än på den gamla platsen. Och så krattade jag och krattade och krattade. T hjälpte mig också med att städa runt huset. Utan någon anledning samlas det allt möjligt utanför husknuten - men efter en himla massa plock och städande så är huset representabelt på utsidan i alla fall ;-)



Jag packade iordning de plantor som gärna får nya ägare och flyttade på dem så T kunde klippa gräset där de har stått. Plantorna får bo i plastkassar så länge, med hjälp av vatten så kommer de klara sig ett tag. Vit höstflox och stjärnflocka har jag mängder utav. Några plantor får följa med till jobbet i morgon så får vi se om det blir någon åtgång på dem. 

Som tur var så fixade M1 pållans motion i form av uteritt på fm, vilket funkade bra. Pållan så tämligen nöjd ut när de kom tillbaka, men det brukar hon ju göra när hon blivit motionerad ;-).

Framåt em var vi klara med städning av trädgården. Fågelbadet blev placerad och alla nya plantor vattnades ordentligt och nu ska de bara ta sig ordentligt. 

Tyvärr så hängde regnet i luftet och det kom även några droppar. Bestämde mig för att det jag får vara nöjd med det jag hunnit med.



T ville åka också åka hälsa på sin pappa, så vid 14-snåret så var vi klara i trädgården. Har hunnit med mycket och den sista rabatten får jag fixa nästa helg. Jag fixade till lite mat och så for vi iväg till Kumla. T's pappa blev glad över besöket och vi var där ett par timmar.

Så när jag var hemma igen var kl 17.30. T och Lexi for till lägenheten. Jag insåg att jag var tvungen att göra insats inne i huset. En vecka med uteaktiviteter har gjort att huset såg ut som ett bombnedslag. Så jag körde igång med full fart och på 2 timmar var faktiskt huset i representabelt skick ;-). Däremot så får den rena tvätten vänta. Har tvättat alla vår/sommarkläder och de ligger nu i en stor hög på mitt matsalsbord. Där får den nog vara ett par dagar ;-).

Till sist så fixade jag stallet. Mockningen fick vänta till sist idag ;-). Fixade också hästarnas mat och när stallet var avklarat så blev det en stund vid datorn. Fixad iordning de bilder som jag ska ha med till fotokursen i morgon. Då ska vi gå igenom bilder inför EVIN-tävlingen. När jag var klar så hade jag 20 bilder på USB-minnet och jag hoppas det är något av dem som min kursledare tycker är så bra att jag kan tävla med den.

Strax innan kl 21 så var jag ute och hämtade pållarna i hagen. De hade fått beta i sommarhagen en timme och var måttligt intresserad av att behöva gå in. Oktawia gick i alla fall att fånga på en gång, men Bianca skulle beta så mycket hon orkade. Till sist så tyckte hon att det inte var så kul att vara själv i hagen, utan bestämde sig för snabbt springa in i stallet ;-).

Resten av kvällen tillbringade jag i soffan och kollade på Brottet och Straffet. Så det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer
Postat av: Birgitta

Vad är det för plantor du har?

2011-05-02 @ 09:40:42
URL: http://pysseltrollet.blogg.se/
Postat av: Lizzie

Jag har vit höstflox, vit stjärnflocka, en variant av blåklocka. Har även citronmeliss, spansk körvel och oregano från örtagården.

2011-05-02 @ 14:32:39
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0