19/5 Torsdag - Ridhuset ....

Innan jag åkte hem idag så blev det en tur till Maxi. Behövde shoppa mig ett par rör B-forte. Det är samma sak som Berocca, men till halva priset. Jag mår bra utav att få i mig B-vitaminerna - tycker jag får mer energi och får igång hjärnverksamheten. Så det skadar ju inte att få i sig vitaminerna. Med tanke på att både min mamma och min morfar hade B-vitaminbrist så skulle det inte förvåna mig ifall jag behöver tillskottet. Tillståndet är nämligen ärftligt.

På vägen hem från Maxi så shoppade jag med mig en pizzaslice som jag mumsade i mig på vägen hem. Bara att sätta fart med stallet var min plan för hemkomsten...

Dock fick jag greja med lite annat när jag kom hem.... När jag gick förbi kattrummet så såg jag att Lisa var helt blodig i svansen. Kollade henne igår och då verkade det inte som om hon skulle föda på ett tag. Det skulle hon visst....

Hon hade lagt 3 st bebisar i kattklätterställningen. Så jag bar upp Lisa och bebisarna till badrummet på övervåningen. Där får hon lugn och ro. Lite stressad blev hon över flytten, men lugnande ner sig snabbt.

Två grå och en lite rödis har hon fått.



När pysslet med bebisarna var klart - då kunde jag dra på mig ridkläder och ta itu med stallet :-).

Hann fixa med mockningen tills det att M1 och P kom vid 18.30-snåret. Oktawia och Bianca fick finna sig i att bli inplockad till stallet. Bianca har börjat klia sig i svans och man. Jag börjar misstänka att hon utvecklar allergi mot knotten. Därför får hon inte vara ute skymning tills jag fått tag på nåt medel som funkar mot knotten.

Oktawia blev iordninggjord för ett dressyrpass inne på ÖFK och vid 19-snåret så åkte vi iväg.

Solen sken idag, men det blåste rejält. M1 värmed därför upp i ridhuset och jag tog mig en liten promis med Lillan. Lillan var sedan nöjd med att sitta i bilen och jag gick till ridhuset för att kolla hur det gick för M1.

Idag var Oktawia på bra humör och skötte sig kalasbra. Hon har också helt plötsligt blivit mycket bättre i munnen, fipplar inte lika mycket med tungan utan suger mer på bettet. Tidigare i galoppen så tuggade hon i luften i takt med galoppsprånget - det har hon också helt plötsligt slutat med. Mycket bra!

M1 red igenom programet, och bortsett från att det är svårt med upptagning efter galoppdiagonalen så såg det väldigt bra ut. Fina halter gör ekipaget :-D.

M1 var nöjd med ridpasset idag och avskrittningen skedde i kvällsolen ute.

Jag och Oktawia var hemma igen strax innan kl 21 och idag backade jag ner trailern till stallplanen utan att meja ner en massa saker på vägen dit. Lättare att se nåt när det inte regnar och inte är mörkt ;-)

Pysslade om pållan och plockade undan alla prylar. Trailern blev renmockad och avhakad av bilen. Sedan var det dags att gå in och ta kväll. Då hörde jag ett förtvivlat jamande av Minna.... högt uppe i en björk satt hon och jamade helt hjärtskärande.... verkade inte som om hon fattade hur hon skulle ta sig ner. Jag kunde i alla fall inte stå ute hela natten och ropa på henne. Om hon inte kommer ner tills i morgon så får man väl släpa fram en stege och hjälpa kissen.

Efter att ha kollat på Criminal minds och lite nyheter så är det för min del nu i alla fall dags att ta en närmare titt på kudden.

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0