30/4 Lördag - Valborg

Idag är det Valborg och det har varit fullt ös hela dagen. T kom vid 9-snåret och det var bara för mig att sätta fart. In i duschen och så på med kläder. Hann med lite kaffe och frukost innan vi for iväg till Jula. T införskaffade sig där en liten gräsklippare, en Flymo. Med den nya gräsklipparen åkte vi till lägenehten och T skruvade snabbt ihop den. När jag såg uteplatsen så förstod jag det brådskande inköpet. Gräset hade växt hur mycket som helst!!

Men en liten uteplats tog inte så lång tid att klippa och 30 min senare så var den lilla gräsmattan färdigklippt. Och så kunde vi fara vidare. Nästa stopp blev Plantagen. Det var jag som skulle shoppa mig lite penséer och ev ett par clematisplantor. Men som vanligt så blev det mera! Jag kom ju på att det behövdes hem lite planteringsjord, det fanns penséer och jag köpte med blå och gula till de nymålade krukorna. Kolla in beståndet av clematis och hittade det jag ville ha, en clematis som blommar hela sommaren :-). Fick även med mig ett par stycken salviaplantor, då min dött under vintern. Det var också bra pris på perenner - köp 4 och betala för 3 - så det blev 2 st röd rudbeckia också. Fler plantor än vad jag tänkt mig, men så blir det ibland ;-)

Innan det blev hemfärd för att plantera så blev det ett besök till Ica-affären för att shoppa med lite mat hem. Bl.a så köptes det med grillkorv hem - Valborg - då ska det grillas ;-)

Var hemma igen vid 14-snåret och jag fixade snabbt lite soppa till mat. För att ska man orka jobba så måste man äta lite först. Vi hann med en fika också innan det blev till att sätta fart.

Det var dags att ta itu med rabatt nr 2. Plantor grävdes upp och lades åt sidan. T hämtade 3 kärror med dygna som lades ut i rabatten, på med planteringsjord och så började med planeringsjobb. Vilka plantor skulle jag ha tillbaka och var skulle de vara.

T började med ett annat jobb. Han gick iväg för att provstarta min åkgräsklippare. Den startade efter den långa vintern och under tiden som jag planterade mina plantor så klippte T hela gräsmattan.

Efter 3,5 timme så var var rabatten färdigplanterad. Clematisen har jag planterat vid var sida om en av portalerna. Nu blir det inga klätterrosor längre - clematis har inga taggar ;-)



Det blev en vit clematis, ska bli 3 meter och med 2 st så borde det bli bra i en portal.



Resten av kvällen tillbringades med att fixa stallet - M1 fixade pållans motion på fm. T gjorde iordning grillen och vi satt ute och grillade krov i stormen - hittade dock ett hörn vid huset där vi kunde sitta i lä ;-).

Trötta och ledbrutna blev det sedan soffan och TV:n. Och mycket mer än så blev det inte idag. Trädgårdsarbetet får fortsätta i morgon :-)

Det var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0