3/5 Tisdag - full rulle

Idag har det varit full rulle. Började med att åka till Brandkåren för att vara med på brandskyddsutbildning. Den var bra och man fick några tankeställare. Dessutom fick vi släcka en brinnande "människa" och hantera blandsläckare och släcka brinnande vätska. Det var bra - nu vet jag hur jag ska hantera de stora brandsläckarna jag har hemma - ifall det skulle behövas...

Utbildningen tog hela fm och det blev lunch på Nymans med några arbetskamrater innan det sedan var full fart tillbaka till jobbet. Eftermiddagen försvann i ett nafs och efter jobbet blev en sväng till mataffären innan det blev hemfärd.

Väl hemma fixade jag lite mat, skickade in Oriflamebeställningen och så full fart ut till stallet. Fixade mockning, strö, hästmaten i raketfart. Vid 19-snåret kom M1 och P, och pållan blev iordninggjord för en tripp in till ÖFK.

Jag hade placerat trailern nära stallet, men ändå en bit ifrån. Så vid lastningen så försökte Oktawia kliva åt vänster, men det funkade inte riktigt. M1 backade damen när hon tvekade och efter några försök så klev pållan in ordentligt i trailern.

Färden in till ÖFK gick bra och de gick bra att lasta ur damen. Och under tiden som M1 värmde upp pållan så gick jag en liten promenad med Lillan. Det jag sedan såg av M1 och Oktawias ridpass såg bra ut.  Verkar som om equiterapuetbesöket förra veckan var bra. För jag tyckte Oktawia rörde sig med en helt annan spänst än innan. Så någon nytta har det gjort i alla fall. Pållan var för övrigt på ett rätt bra humör och framåt.

Efter ridpasset så var det i alla fall inga problem att få in pållan i trailern, utan gick in snällt. Hm, märklig häst...

Var hemma närmare kl 22 och när jag var klar med pållarna för kvällen så var det dags att haka av trailern och parkera den på sin parkeringsplats. Bor ju på en kulle och det visade sig verkligen under mitt parkeringsförsök. Brukar bara behöva rulla trailern lite lätt bakåt så ställer den sig på rätt ställe, men ikväll så full den väldigt mycket rull. Jag insåg att jag inte kunde få stopp på trailern, drog tag i handbromsen som visade sig vara totalt verkningslös. Mitt försök att sakta in trailern slutade med att jag ramlade omkull, släpades med en liten bit *harkel*. Trailern rullade över sin "stoppbräda" och fortsatte ner för en liten slänt för att slutliga stanna i min örtagård... Jag svor en lång fet ramsa... Det var totalt kolmörkt ute och vågade inte backa ner i slänten med min volvo. Kände att det var stor risk att jag skulle köra över något västentligt. Lämnade trailern där den var för att gå in i huset och ta kväll. Messade T om min belägenhet och förhoppnings kan han hjälpa mig att dra upp trailern i morrn.

Så kan det gå - himla fräck trailer att slita sig på detta viset!

Det var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0