9/5 Måndag - möten...

Denna dag började inge bra alls... Fick en brutal upptäckt på morgonen att min klocka i köket hade dåligt batteri, klockan gick väldigt lååångsamt alltså. Så när jag trodde klockan var 7.40 och det var dags att åka till jobbet, så upptäckte jag på en annan klocka att så var icke fallet. Klockan var 8.00!!!! Vilket innebar att jag skulle ha varit placerad i ett konferensrum på jobbet med datorn i full gång och skriva anteckningar på ett Ledningsgruppsmöte.

Hur pinsamt är inte det - att komma försent till ett möte när man ska vara den som skriver!

Fick tag på en arbetskamrat och meddelade min situation. Hon skulle meddela mötet att jag var på gång - och så var det full fart till jobbet.

Bättre start på veckan hade jag önskat ;-). Mötet höll på till strax efter 12 och jag var tämligen trött efteråt. Intensivt att föra anteckningar och så var det smällhett i konferensrummet!!

Efter lunch så var det litet andrum så jag hann undan lite annat jobb, sedan var det dags för nästa ledningsgruppsmöte. In i ytterligare ett smällhett konferensrum för att föra anteckningar - kom inte ifrån jobbet förrän 17:40 - lätt mosig i hjärnan.

M1 skulle komma vid 19-snåret och en tur till ridhuset stod på schemat. Så jag hann alltså sitta ner för att vila och äta i hela 15 minuter. Därefter var det fullt ös med att fylla på vattendunkar, mata katter och så ta i ut med stallsysslorna. Hann klart med mockning, fylla på strö i boxarna, byta vatten, fylla höpåsar och ställa iordning betforen på 45 minuter. Var precis klar med allt när M1 kom och vi plockade in pållarna.

Under tiden som M1 fixade iordning Oktawia så hakade jag på trailern på bilen, fyllde på vattendunkarna igen för att ha vatten till hagen. Hann också slå igång datorn en snabb sväng och kolla mailen innan det var dags att lasta.

Idag så testade jag att ha trailern stå helt fritt, alltså inte nära stalldörren. Det funkade bra och pållan klev snällt på. När vi kom till ÖFK så var T på plats med Lexi och under tiden som M1 värmde upp pållan så gick vi promenad med vovvarna. Lite social träning för jyckarna så de ska acceptera att gå brevid varandra i kopple.

Lillan tyckte det var trevlig med promis och pinnade på som bara den. Hon brydde sig inte ett dugg om Lexi, men Lexi var väldigt fokuserad på Lillan ;-). Det som däremot fångade Lillans intresse var ett par kanadagäss som helt plötsligt fanns i vår väg....

Detta är första gången Lillan ser så stora fåglar på nära håll och hon var mer än lovligt intresserade av dem. Förstod inte alls varför matte ville hålla sig på ett behörigt avstånd. Hade fåglarna fräst till så hade nog Lillan typ dött ;-)



Kanadagäss är stora och kan nypas rätt bra, så man ska inte reta dem i onödan ;-)

Det var i alla fall en helt underbar kväll att promenera i. Avslutade promisen med att gå in på ÖFK's fik och köpa varsin festis och mazarin. Kollade en sväng in i ridhuset för att kolla hur det gick för M1 och pållan - såg ut att funka bra så ut i solen igen.

M1 tränade på öppna i trav och galopp, vilket hade funkat bra.  Oktawia hade jobbat på bra under passet och avskrittning fick ske utomhus. Som vanligt såg pållan nöjd ut efter arbetspasset :-). Det gick också bra att lasta damen när vi skulle åka hemåt. Förhoppningsvis så har strulet vid lastning gett med sig för den här gången. Dock märks det att man måste vara superkonsekvent med pållan och inte släppa efter en millimeter i hanteringen med henne - för hon tar över direkt. Smart häst egentligen, eller nåt ;-).

Färden hemåt gick bra. Pållan var inte speciellt svettit när vi kom hem, så det räckte att borsta av henne lite. När hon sedan blev insläppt i sin box så hade hon besök i sin krubba. Den främmande honkatten var där... dock förflyttade hon sig bort rätt snabbt ;-). Oktawia blev mest förvånad... en katt i krubban var inte vad hon hade förväntat sig direkt ;-)




Hästarna fick sitt hö att tugga på och jag plockade undan alla prylar i stallet och mockade ur trailern. Avslutade med att gå ut i hagen och fylla på hästarnas vattenkar för att slippa göra det i morgon bitti. Vad hittade jag i hästhagen?

En livs levande igelkott :-D



Jag hoppas innerligt att denna pigge har bestämt sig för att hålla sig i närheten. Jag gillar igelkottar och vill gärna ha en på tomten som håller ordning på sniglar och maskar ;-). Under de 16 år jag bott i huset så har jag tidigare sett igelkott 2 gånger och de har vandrat över tomten för att sedan försvinna... undrar om det blir samma med denna. Får hålla tummarna att den stannar ;-)

Hästarna fick sedan sitt kraftfoder och stallet släcktes för natten. Kl var nu 22.00 och jag avslutade mina kvällsövningar med att vattna mina nyplanterade rabatter - gäller att utnyttja dagsljuset in i det sista ;-).

Men sedan fick det bli soffan en stund för att varva ner och kolla lite på nyheter - det var allt jag hann med idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0