1/11 Tisdag - Lite bomövningar...

Fullt ös på jobbet och jag var lite lätt trött när jag stämplade ut från jobbet. Innan jag for hemåt så åkte jag upp på stan och mötte upp en kamrat vid Medcborgarskolan. Vi hade lite affärer ihop - jag shoppade ett Döbertpannband med strasstenar av henne. Jättesnyggt! Efter avslutad affär så var det i alla fall full fart hemåt. Hemma så var det full fart - hade inte tid att slöa. På med stallkläderna och så full fart ut till stallet.

Jag mockade och fyllde på nytt strö, fixade vatten till pållarna och ställde betforen. Hann också med att fixa mat och sandlåda till stallkatterna innan det vid 18.30 var dags att gå ut och leta efter hästarna i hagen.

Det var inte helt enkelt att hitta pållarna...

Totalt kolsvart ute och så två svarta pållar... och så har min pannlampa gått sönder. Ingen annan typ av ficklampa hade jag att tillgå heller. Alltså famlade jag mig fram ute i mörkret - mest rädd att snubbla över nåt och göra magplask i leran... Fick gå runt ett par varv innan jag sprang in i Bianca och fick tag på henne. Hade precis fått in henne i sin box när M1 och P kom. Som tur var kom Oktawia av sig själv så jag behövde inte ge mig ut i mörkret en gång till.

Under tiden som M1 fixade iordning pållan så gjorde jag rent pållan träns och satte på det nyinköpta pannbandet. när pållan sedan var färdigfixad så var det in i trailern och full fart till ridhuset.

Idag så var det tomt i ridhuset, och ekipaget skulle pyssla med lite bomövningar. Jag och Lillan började med en lite promis under tiden som M1 värmde upp. Lillan fick sedan bli placerad i bilen - till sin stora lycka ;-) och jag förpassade mig in i ridhuset och kollade lite på dagens övningar.

Pållan skötte sig bra idag - även om hon helst ville bestämma farten över bommarna själv... framför allt när det handlar om galoppbommar. Dock så gjorde ekipaget ett par riktigt snygga byten i galoppen ;-)

Här är det trav som gäller...




Damen tyckte det var kul med lite bomarbete och var tämligen nöjd efter arbetspasset. Hon hade i alla fall gjort sig förtjänt av snyggt pannband :-)



Var hemma igen strax innan kl 21 och kvällspysslet i stallet tog vid en stund. När jag var klar med allt i stallet så fick det bli soffan och resten av dr House. Nu ska jag kolla på nyheter innan det får bli en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: margaretha

Vad jag blir impad av vad du hinner med på kvällarna! Till ridhuset flera gånger i veckan... Själv har jag nog med att mata/ta in/förbereda för nästa dag/lite borst och så är det natt!



På tal om pannlampa så kan jag varmt rekommendera den som jag köpte 2008! Snordyr men jättebra!

http://my.opera.com/marti130/blog/2008/11/11/ny-pannlampa

2011-11-02 @ 18:47:20
URL: http://my.opera.com/marti130/blog
Postat av: Lizzie

Oktawia är en häst som blir helt ohanterbar (på riktigt) ifall hon inte rids regelbundet. Så det är damens motion som prioriteras. Hinner ju iofs inte med så mycker mer heller ;-).



När det gäller pannlampa är jag på jakt efter en pannlampa med uppladdningsbart batteri. Det verkar vara totalt omöjligt att hitta...



/Lizzie

2011-11-02 @ 20:31:06
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: margaretha

Aha, du vill ha en lampa som du kan sätta på laddning direkt, det tror jag att jag sett någonstans... Kolla den här: http://www.outnet.se/led-lenser/h7r-headlight.php . Jag kör ju visserligen med laddbara batterier så jag har dubbla uppsättningar, en omgång i lampan och de andra i laddaren.

2011-11-03 @ 16:07:49
URL: http://my.opera.com/marti130/blog
Postat av: Lizzie

Tack för tipset! Jag har haft en pannlampa från Claes Olhsson som man laddade upp direkt i eluttaget. Fungerat asbra - fortsett från att sladden till lampan nu gått av. Tyvärr har lampan utgått från Claes Ohlsson :-(.

2011-11-03 @ 20:37:44
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0