12/11 Lördag - Grådisig dag....

Vaknade upp till en riktigt novembergrå dag. Det kändes som om molnen låg ända ner på marken... temperaturen låg på +1 grad - alltså riktigt gråruggigt.

Så när pållarna blivit utsläppta så fick det bli frukost i soffan framför TV4:as morgon-TV. Kände mig trött och det var skönt att inte sätta igång med att stressa direkt på morgonen. T kvicknade också till liv så småningom och så småningom så var det dags att sätta igång.

T hade äntligen lyckats sälja sin skorstenshuv som han tillvärkade till en bekant för 2 år sedan. Det var beställaren som till sist köpte sin beställda skorstenshuv, skönt att äntligen bli av med den. Huven har ju legat och skräpat i mitt garage...

Eftersom vi skulle åka iväg och hämta sand på kommunens sandutdelning så passade det bra att ta med skorstenshuven och lämna av den.

Skorstenshuv...



Så vid 11.30-snåret så packade vi in huven och ett gäng hinkar i min trailer och vi for in till stan. Så kom vi till nästa problem... det var ju två år sedan vi var hos beställaren av skorstenshuven... och T trodde jag kom ihåg vart de bodde! Jag som har jättesvårt att lära mig hitta och har noll lokalsinne... Jag trodde att T hade kollat av adressen med beställaren, men det hade han inte gjort och han kom inte heller ihåg exakt vart de bodde. Jippi.... så in i ett av stans villaområden - massor av smala gator och så bil och släpet... och så åkte vi runt bland gatorna och letade. Visste att huset skulle ligga i ett hörn - men jag hade INGET minne av hur det såg ut....

Döm om min förvåning när vi faktiskt hamnade framför ett hus som vi kände att det kunde vara rätt. T hoppade ut och ringde på. Vi hade faktiskt hamnat på rätt ställe och vi kunde leverera skorstinehuven!

Vi fortsatte sedan ut till kommunens sandutdelningsställe för att hämta sand. Snart kommer halkan så det är lika bra att vara förberedd. Max 200 kg sand fick man ta och jag hade med mig 10 st hinkar - alltså höll jag mig under maxmängden sand som fick följa med hem.

När vi lastat in sanden så parkerade jag bil och trailer och vi gick för att ta en fika. Passade på att snacka lite med min arbetskamrater som hade äran att arbeta vid sandutdelningen. Efter fikat så åkte vi vidare till willys för jag behövde shoppa lite kylskåpsvaror. Passade också på att köpa med lite grillad kyckling så vi kunde käka när vi kom hem.

Så när vi väl kom hem så var det alltså dags för lite mat - aningens sen lunch och jag var alltså hungrig. Kycklingen smakade smaskens med andra ord ;-).

Efter maten så blev det stallet för min del. Dags att aktivitera pållan innan det skulle bli för mörkt. Dagens motionspass fick bli en omgång tömkörning. Passet funkade bra och vi tränade på övergångar och så fick det blir lite trav över bommar. Pållan skötte sig bra och efter motionspasset fick det bli hagen igen för pållarna.

Under tiden som jag aktiviterade pållan så fixade T min trailer. När vi var på väg hem från stan så såg jag i backspegeln att stänkskärmen över ena hjulen på trailern satt väldigt löst... när vi kom hem så såg vi att båda vinkeljärnen som höll skärmen på plats, höll på att gå av. Alltså släpade T fram svetsutrustningen och svetsade fast skärmen åt mig.

När jag var klar med pållarna så passade jag på att utnyttja sista dagljuset till att fixa klart i stallet. Mockade, fyllde på vatten ute och ställde beforen - var klar kl 16.30 och då var det mörkt ute.

Nu när jag var klar med stallet så fick det bli lite fika. T hade hunnit klart med att laga min trailer och var inne i huset och hade fått fart på en brasa i kaminen. Alltså var det varmt och skönt inne. Jätteskön kontrast mot grårugget ute ;-). Kaffet smakade bra och den medköpta vaniljbullen smakade också väldigt bra :-).

Här är en bild på T svetsjobb på min trailer. Syns knappt att det är en svetsfog under muttern... men så är ju T en riktigt duktig liten svetsare ;-)



Vid 18-snåret så var det dags för T och Lexi att fara iväg till lägenheten. Jag satte igång med mitt skolarbete. På måndag morgon ska kunskapsprojekteringen inför C-uppsatsen vara inlämnad. På tisdag morgon är det seminarim för nämnda kunskapsprojektering. Jag har jobbat med min KP tidigare, men hade en del att finslipa och förtydliga. Så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång. Jag gjorde ju grunden till min KP förra våren... det var ett tag sedan... Har ändrat lite inriktning och det var några begrepp som jag var tvungen att tänka till över... jobbade intensivt i 3 timmar med KP:n, men kände till sist att jag nog var så klar som jag kan bli inför seminariet. KP:n blir inte betygsatt utan ska bara vara en plan för arbetet med C-uppsatsen.

Jag är väldigt glad över att jag har ett riktigt bra skrivbord och kontor hemma. Kan utan problem sprida ut mig... Så här komm det nog se ut hemma hos mig fram till i mitten av januari... då ska jag förhoppningsvis vara klar med min C-uppsats... om allt går som det ska...



Strax efter kl 21 plockade jag ihop mitt kursmaterial och avslutade plugget för denna dagen. Fyllde på vattendunkarna och det fick bli stallet igen. Fixade klart pållans höpåsar, fyllde upp vattenhinkarna och så var det två pållar som ville komma in och bli serverade kvällsmaten :-). Stallkatterna fick lite kvällsmat och så var jag klar i stallet för idag.

Resten av kvällen så placerade jag mig i soffan och kollade på en film på TV 4. En helt ok romantisk komedi och roligare än så blev inte min lördagkväll. Efter 3 timmars plugg så var jag dessutom rätt trött i huvudet ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0