27/11 Söndag - Stormigt...

Idag har det blåst - rejält! När jag klev ut i morse för att släppa ut pållarna så regnade det på tvären och jag fick knappt upp dörren ut till hagen pga det blåste så himla mycket. Fick servera höt i ett hörn där det var lite lä, annars så hade maten flugit all världens väg. Jag förpassade mig snabbt in i huset och fixade kaffe och frukost som jag intog i soffan framför frukost-TV en stund innan jag satte fart. Efter frukost och soffhäng så tog jag tag i livet. Fixade iordning mig själv och påbörjade jobbet med att finslipa min enkät till C-uppsatsen. T hade kvicknat till liv och han fick sedan agera försökskanin på min enkät. Det var ett bra test, för det visade sig att jag behövde göra smärre förändringar och jag kom på ytterligare frågor som jag behövde få med.

Vid 12-snåret så fixade jag iordning risgrynsgröt til lunch och adventsmys. Mätt i magen så gav jag mig ut i stormen för att fixa mockningen och servera pållarna sin lunch. Lillan tyckte det var jobbigt med blåsten och höll sig inne i stallet och tittade på när jag fixade mockningen ;-).

Det märktes att pållarna stått inne mer än vanligt, det var en hel del att mocka och det tog dryga timmen innan jag var klar. Lätt trött så gick jag in i huset och fortsatte med mitt jobb att få min enkät iordning. T hade varit snäll och fått fart på min kamin, behövs en dag som denna. Hade varmt och skönt inne på min kontor. T och jag tog en kopp kaffe och ett par pepparkakor innan det var dags för T och Lexi att fara till lägenheten.

Jag tillbringade ett par timmar med att fila på min enkät, när jag var klar så hade jag fått till den rätt bra och fyllt på med 10 frågor till.

Som synes så har jag konkurrens om utrymmet på mitt skrivbord ;-)



Vid 14.30-snåret så var jag tvungen att pausa mitt pluggande. Var himla stel i ryggen och så ville jag kolla på världscupstävlingen i dressyr från Globen. Så jag förenade nytta med nöja - tog hand om hela min stryktvätt samtidigt som jag kollade på dressyren. Det var så mycket stryktvätt så jag hade att göra under hela programmet, som varade i 1,5 timme. Dock var det skönt att stå upp och jobba :-).

När jag var klar så var mitt matsalsbord rent från skrynkliga kläder, dock fanns det en hög kvar med ihopvikta handdukar - dessa hade Tussan lagt beslag på ;-)



När jag var klar med stryktvätten så gav jag mig ut i blåsvädret igen. Det var dags för pållarnas em-mat, men kände att de inte behövde vara kvar ute i stormen för att äta. Utan jag öppnade stalldörren ut till hagen och ropade på pållarna. De kom farandes i fullt ös och rusade in i stallet. Inga problem med att de inte ville in i stallet med andra ord. De fick em-hö att tugga på och jag fixade iordning hästarnas mat till kvällen och morgondagen.

Resten av kvällen har jag sedan fortsatt att jobba på min c-uppsats, nu var det litteraturstudien som jobbet gällde och det tar tid. Fyra timmars arbete genererade 1,5 sida skriven A-fyra sida... men bättre än ingenting. Under tiden som jag jobbade med min litterturstudie så låg Lillan och sov i fåtöljen vid kaminen. Kaminen matade jag med ved mellan jämna mellanrum och jag hade alltså väldigt varmt och skönt på kontoret.

Lillan uppskattade värmen i alla fall och hade nog helst sett att fåtöljen stått ÄNNU närmare kaminen ;-)



Strax efter kl 20 klarade jag inte av att forma en enda vettig tanke. Dags att lägga ner pluggandet med andra ord. Istället fixade jag kattrummet och vid 20.30 så gick jag ut till stallet en sista gång för kvällen. Snabb koll av pållarna och så serverades kvällsmaten.

Lillan blev sedan kvällsrastad och vi höll båda två på att blåsa bort :-O hoppas stormen ger med sig under natten.

Kvällen avslutades nu med lite soffhäng. Ska kolla lite på 4:ans nyheter innan det får bli sängen. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0