28/11 Måndag - Ridhuset

Just för tillfället så är det väldigt MYCKET.... jobbar heltid, har ett extrajobb, arbetar med min C-uppsats, och så hästar, katter och hund att sköta. Hemmet ska vi inte talal om ;-).

Kommer bli lite si och så med denna dagbok tills jag är klar med C-uppsatsen. Tyvärr har ju dygnet bara 24 timmar och jag skulle VERKLIGEN behöva ha det tredubbla - i alla fall just nu ;-).

Ikväll var det i alla fall M1 som var inbokad för att motionera pållan. Så full fart hem efter jobbet och så fixade jag stallet som vanligt. M1 och P kom vid 19-snåret och pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset. Redan under tiden som jag mockade märkte jag att Oktawia inte var på sitt allra bästa humör... damen stopep så fort shettisen nosade på damen... Även i stallet var Oktawia lite småtjurig så det både inte gott intför ridpasset ;-).

Vi var framme vid ridhuset vid 20:15 och jag gick en promis med Lillan först. När jag kom tillbaka så berättade P att Oktawia hade stoskrikigt och hoppat runt när M1 skulle sitta upp i sadeln... damen var också riktigt grinig under själva ridpasset... ston... Damen piskade runt med svansen till och med vid stillastående...

Men även om pållan var riktigt tjurig och visade lite bensprattel så skötte hon sig rätt hyfsad. Fick träna på övergångar och förvänd galopp - lite jobbiga saker, men inte så himla svåra. En ny sak lades till idag. Nu ska ekipaget lära sig att backa. Så idag fick Oktawia göra det med M1 avsuttet... det tyckte Oktawia var MYCKET märkligt.... tänkte så det nästan rök ur öronen ;-). Hon fattade ialla fall vad hon skulle göra och det ska bli spännande om fattar det med ryttaren på ryggen... I slutet av ridpasset så blev  damen i alla fall tillfreds och inte tjurig längre.

Var hemma igen strax efter 21.30 och det var bara att ta hand om pålla och prylar innan jag själv förpassade mig in i huset. Lite nedvarvning framför nyheterna innan det nu är dags för sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0