12/10 Onsdag - Hemmakväll...

Även idag har det varit fullt ös på jobbet och jag var lite trött när det var dags att åka hemåt. På vägen hem så stannade jag vid Willys och shoppade med lite a-fil, mjölk och hundmat. Sedan full fart hemåt.

Planen för kvällen var hemmakväll, dock inget slöande för den saken skull ;-).

Efter att bytt om och fått i mig lite ätbart så fixade jag lite inne. Ner till soptunnen med lite sopor - i morgon kommer sopbilen så det gäller att fylla tunnan ;-).

Jag kollade igenom Nalle. Han har ett rejält sår, men verkar klara sig från infektion. Dock tycker han att det är fruktansvärt tråkigt att behöva ha tratt på sig... den är ju så himla mycket i VÄGEN ;-).

Han har kommit på att det är mycket lättare att dricka vatten direkt från kranen istället från vattenskålen...





Hm, gott med vatten ;-)



Käkar mat klarar han av utan problem i alla fall. Dock är han skitsur på mig för att han inte får gå ut... men någon måtta får det vara. Har man sår får man allt vacker vara inne tills det läkt ihop.

Efter att ha pysslat om Nalle så var det dags att ta itu med stallpysslet. Fyllde på vattendunkarna och drog sedan ut i stallet. Fixade mockningen, hästmaten och vattendunkar. Plockade sedan in pållarna i stallet, även om Oktawia hade planerad vilodag, så var det inte vila för Bianca ;-).

Om 1,5 vecka är det dags för utställning för lilla Bianca. Så idag blev hon ordentligt genomborstad och så blev det lite träning i hagen. Det var mörkt ute när vi väl kom ut i hagen, så jag fick tända stora lampan. Bianca tyckte att den där skugghästen som följde med henne var jeteäcklig.... men slappnade av efter några minuter. Insåg att skugghästen vägrade lämna hennes sida, men att den inte tänkte göra nåt annat heller ;-)

Jobbade den lilla fröken på lång lina, fick igång traven rätt bra idag. Bianca lystrar väldigt bra på igångsättning och avsaktning för rösten. Hon försökte inte heller krypa ur grimman idag - verkade däremot att det var himla trevligt att få röra lite på sig.

Däremot så höll jag inte på så länge, 20 min träning fick räcka för den lilla ungponnyn - då var hon lite trött i huvudet. När hon kom in i sin box igen så somnade hon nästan omgående ;-).

Kollade av Oktawia att allt var OK med henne, sedan fick hon vara i fred i sin box. Jag tog itu med lite lädervård, tränset och sadelgjorde behövde en rengöring. När det var avklarat så var det dags att gå in i huset och jobba lite. Med mig in hade jag sadelpadd och schabrak från dressyrsadeln och dressyrskydden. Detta hamnade sedan i tur och ordning i tvättmaskinen.

Innan jag gick in i huset så hämtade jag först kameran och fotade den otroligt vackra fullmånen som i natt lyser på himlen. Det är det allra bästa med den mörka årsstiden - att man får njuta av fullmånen... ;-)



Tillbringade sedan drygt en timme med att jobba åt Gränsbrytning. Var lagom klar med jobbet när det var dags att dra på sig ytterkläderna och gå ut i stallet för att kvällsfodra pållarna. Passade på att kvällsrasta Lillan i samma veva.

Resten av kvällen tillbringar med att titta lite på TV. Hawaii five-0 fick det bli, får nog kolla på 4:ans nyheter också ikväll innan det blir sängen. Håller på och säkerhetskopierar min privata bärbara dator. Det var ett tag sedan och det tar tid... ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0