14/10 Fredag - Lösgörande...

Svinkallt var det idag - hade -3 grader och jag gav hästarna hö ute när de blev utsläppta i hagen. Vid denna kyla så växer inte gräset längre - så nu gäller det att höa på. Efter utsläppet av pållarna så var det full fart in till stan. Sista arbetsdagen för veckan var även den hektisk. Ett stort info-möte var planerat för en avdelning och jag var på plats 30 min innan mötet. Även en arbetskamrat mötte upp och vi låste upp till lokalen och fick iordning på tekniken (med hjälp av en vaktmästare). Sedan var det bara att lotsa in alla deltagare.

Infomötet höll på i nästa 2 timmar och jag dokumenterade under denna tid. Innan jag sedan åkte tillbaka till jobbet så släckte jag och låste lokalen. Nyckeln för lokalen lämnades tillbaka och så full fart tillbaka till kontoret.

Att sitta och dokumentera det som sägs på ett info-möte är intressant, men efteråt så blev jag mentalt trött. Men tog itu med renskrivningen av anteckningarna eftersom dessa skulle mailas ut till alla deltagarna under em.

När klockan väl var 16.30 och det var dags att åka hemåt - då var jag rejält trött ;-). Kändes verkligen att jag jobbat hårt en vecka - så helgen är verkligen välkommen :-).

Väl hemma så så blev det lite käk. T dök upp vid 17.30-snåret och han hjälpte mig att plåstra om Nalle. Såret läker fint, att Nalle är skitsur över att vara tvungen att ha tratt på sig och inte få ut - det är en annan sak ,-)

Efter omplåstringen av Nalle och en kopp kaffe så var det dags att ta itu med stallpysslet. Vid 19-snåret var M1 inbokad, så full fart ut till stallet. Jag mockade, fixade mat och vatten. T hjälpte mig att slänga ner hö från höskulle, sparade några minuter på att slippa klättra upp på höskullen ;-). Trailern hakades fast på bilen och pållarna plockades in till stallet. Var klar med allt i god tid innan kl 19 så jag hann in i huset och fixade lite i köket. T och Lexi for till lägenheten - han hade ingen lust att hänga med på någon promis inne i Karlslund - tyckte det var för kallt...

Lillan fick på sig ett tjockare täcke när det var dags att gå ut igen. Hon ville in i bilen så hon inte skulle missa att få följa med. Så där fick hon sitta nöjd och glad, under tiden som M1 fixade iordning Oktawia.

Strax efter 19.30-snåret var de dags att åka in till ÖFK och idag så fick det bli gamla ridhuset. Pållan behöver få tränas i det ridhuset för att det är ett annat underlag i det gamla ridhuset än i det nya. Dessutom är morgondagens dressyrtävling i gamla ridhuset.

Pållan var dock lagom taggad för dressyrträning idag...



M1 koncentrerade sig på att arbeta Oktawia med lösgörande övningar och det såg helt OK ut från backen. Dock kände M1 att pållan stod emot lite...



En som var riktigt gnällig idag - det var Lillan. Vi hade varit ute på promis innan vi gick in i ridhuset, men Lillan var extremt uttråkad ändå och pep hela tiden... eller blängde på matte ;-)



M1 avslutade det lösgörande arbetet med att rida igenom LB:3 programmet en gång, vilket funkade helt OK.




Sista hälsningshalten :-)



Efter avslutat träningspass så var det äntligen dags att åka hemåt - till Lillans stora lycka ;-).

Snällt klev pållan in i trailern och färden gick sedan hemåt. Väl hemma så blev det pyssel av pållan som vanligt. När allt var klart i stallet för kvällen så det full fart in i huset. Kvällen avslutades sedan i soffan framför TV och kollade på Tyst vittne på 7:an. Roligare än så blev det inte den här kvällen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0