2/10 Söndag - Städdag...

Idag var det dags för stodstädning av huset... det var ett tag sedan sist. Så efter frukost så satte jag fart. Började med att damma övervåningen och jobbade mig sedan ner till undrvåningen. Värsta var det på mitt stora skrivbord och i fönstrena. Mina långhåriga katter har ju en förkärlek till att ligga på mitt skrivbord eller på fönsterbrädan i  nåt fönter. Dammigt och hårigt med andra ord. Skrivbordet ska vi inte tala om... men efter digert dammande och plockande så började skrivbordet se vettigt ut.

Lagom när jag var klar med plocket och dammningen i köket så kom T med grillad kyckling och potatissallad. Smakade mums och jag fick alltså avbryta städningen en stund. Vi åkte nämligen iväg en sväng på em, först förbi Pysseltrollet och levererade lite Oriflamevaror till dottern i huset. Fortsatte sedan till Kumla och hälsade på T's pappa. Där bjöds det på fika och prat innan vi var tvunga att fara hemåt igen efter 1,5 timme. Hade ju en del att ta tag i hemma liksom... ;-).

När vi var tillbaka till Kartorp så hängde regnet i luften och det var lika bra att ta itu med pållans motion. På schemat stod en skrittur - tänkte det var lite lagom arbetspass efter gårdagens tvälingen. Det blev så att skritturen blev för hand - istället för att sitta på kunde jag röra på mig jag också. Dessutom fick lilla Bianca följa med eftersom jag fick med mig T ut på promenaden. Dock ville han inte leda ponnyn för han tycker hon är lite för bånglig att leda.

Så vid 17-snåret gav vi oss iväg på en liten promis. Pållarna verkade tycka det var trevligtoch Bianca pinnade på riktigt bra, inte var hon bånglig att leda heller - hon börjar förstå grejjen med att ut och röra på sig ;-). Vi klarade oss ifrån regnet och det var skönt att få röra sig lite.



Vi var tillbaka efter 40 minuter och pållarna fick förpassa sig ut i hagen igen. T och Lexi var klara med lantluften för idag och åkte till lägenheten. Jag tog itu med mockningen så jag fick det gjort innan det blev för mörkt.

När jag var klar med stallet så fortsatte jag med städningen. Dammsög hela huset, fixade handfat och toaletter, moppade golven och avslutade sedan med att lägga på mattorna på de rena golven.

Eftersom det börjar bli höst nu så fixade jag iordning några ljuslyktor i vardagsrummet - dags för höstmys :-). När jag var klar med att ha piffat till lite så tog jag hand om en hög med stryktvätt - lika bra att få kläderna fixade innan högen med stryktvätt blir för stor ;-).

Var klar med allt vid 21-snåret och då blev det en sväng ut till stallet för att plocka in pållarna. De stod inte utanför dörren och väntade direkt, men när jag började prassla med höpåsarna och hälla upp kraftfodret till Oktawia. Då kom de knatandes minsann ;-). Mat är gott :-).

Pållarna nattade, huset städat, tvätten struken - alltså dags för soffan för resten av kvällen och Mördare okänd. Mycket mer än så lär inte hända ikväll. I morgon väntar jobbet igen så det är snart dags att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0