24/10 Måndag - Ny vecka...

Så var det måndag igen - helgen försvann i ett rasande tempo som vanligt. Alltså måndag och en ny oförstörd vecka :-).

Som vanligt fylldes arbetsdagen med intensivt arbete och vid 16.30 var det dags att åka hemåt igen. Så jag var hemma vid 17-snåret. Det har varit en gråruggig dag idag. Även om det inte varit så kallt, så var det råkallt i huset. Så det första jag gjorde när jag kom hem - det var att sätta igång båda kaminerna. Har ju en gjutjärnskamin i kontoret och en sparspis i köket. Snart så brann det 2 brasor och jag fixade lite mat och käkade. Efter maten så var det dags att ta itu med stallfixet - alltså på med stallkläderna och full fart ut till stallet.

Idag behövde jag inte stressa med stallfixet, utan kunde mocka i lugn och ro. Fixade klart allt även med hästmat och vatten innan jag gick ut i hagen och hämtade pållarna. Fick ha med mig pannlampan för att hitta i hagen för det var totalt kolmörkt ute. Inte helt lätt då att hitta två svarta pållar i mörkret - det är nog dags att skaffa reflexgrimmor... ;-)

När pållarna väl stod i stalet så passade jag på att gå in i huset och fylla på ved i kaminerna... 26 grader varmt var det inne när jag sedan gick ut till stallet igen ;-)

Idag så fixade jag iordning Oktawia för ett ridpass i ridhuset. Strax innan kl 20 så lastade jag pållan - som klev in snällt efter en viss tvekan... och så mötte jag upp M1 inne vid ridhuset kl 20.10. Alltså var det M1 som var inbokad som pilot för kvällens ridpass :-).

Oktawia skötte sig bra under kvällens ridpass, även om pållan inte är riktigt med på noterna hela tiden ;-). Nåt är det som stör pållan för tillfället och förmodligen är det pälssättningen som gör att hon inte är riiiiktigt på humör. Det märks framför allt när jag lägger på täcke på henne - då är det tjurigt...

Hur som helst - damen kämpade på även om det var lite jobbigt. Övergångar var det som gällde - nu funkar det att göra vettiga övergångar mellan galopp-skritt. Så någon nytta har all träning gjort i alla fall.

Som vanligt hade jag med mig Lillan och vi tog ju en liten promis under tiden som M1 värmde upp. Därefter fick Lillan finna sig i att vara med på läktaren och lite van är hon ju nu vid att få följa med. Förra vintern så var det ett himla pipande hela tiden, nu har det lugnat ner sig på pipande... Dock är vovven tämligen uttråkad ;-)

Lillan har lagt sig på golvet på läktaren med huvudet från mig och suckar demonstrativt - allt för att få mig att förstå hur himla uttråkad hon är *fniss*




Så när M1 var klar med pållans ridpass och det var dags för avskrittning så fick Lillan gå in i managen - tillvaron blev genast mycket roligare tyckte Lillan ;-)



Efter avklarat ridpass så var det in med pållan i trailern och så full fart hemåt. Och kvällen slutade som vanligt med omhändertagande av häst och prylar, för att sedan parkera mig i soffan för att titta på lite Nyheter på 4:an innan sänggående.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0