11/9 Söndag - Tävlingsdags...

Idag så var det tävlingsdags för Oktawia. Behövde dock inte kliva upp mitt i natten för att ge oss iväg i ottan... klassen började på em. Alltså kunde jag släppa ut pållarna i vanlig tid på morgonen. Gå inochkäka frukost i lugn och roo innan jag sedan åter gick ut till stallet för att ta itu med mockningen.

När jag var klar med mockningen och fixat vattenhinkarna så fortsatte jag med att fixa utrustningen. Igår så tvättade jag sadelpadden och benskydden så de var rena tills idag. Sadel, sadelgjord, träns och lädergrimman gjordes rent med sadelsåpa och smordes med läderbalsam. När jag var i sadelkammaren och jobbade som bäst så började det helt plötsligt hällregna. Jag var glad att jag hade satt på Oktawia regntäcket. Det regnade kraftigt under 30 min och jag insåg att jag skulle få problem med min bil. Vid tävlingsplatsen så är parkeringen för trailers ute på ett gärde... = 4-hjulsdrift nödvändigt och det har inte min gamla volvo. Ringde T för att kolla vad han sysslade med. Visade sig att han var på väg för att hänga med på tävlingen och det var OK att dra med Hondan. Skönt!

Jag var klar i sadelkammaren vid 11.30-snåret och det var dags för mig att få i mig lite lunch. T kom lagom till kaffet ;-).

M1 och P kom vid 12-snåret och knoppningen av pållans man påbörjades. Eftersom jag badade pållan igår så var hon tämligen ren - borstningen var snabbt avklarat med andra ord. Pållan var därför klar i god tid och vi fick vänta ett tag innan vi skulle åka. Ingen idé att åka för tidigt eftersom pållan kan bli stressad av att behöva stå och vänta i trailern.

Vid 14.15 for vi iväg i alla fall. 30 minuter senare var vi på plats på Wittvångs gård. Kom lagom till prisutdelningen för dressyrlagen.

Vi gick till sekretariatet och kollade läget. Träffade också min kamrat CL och dottern S som var på plats och spanade in LA-klassen. S hade med sig lilla Alfons - kissen hon köpte av mig i somras - kissen blir en världsvan kisse ;-)





Jag hann i alla fall växla några år med CL utan att behöva stressa. Visade sig att starttiden för M1 hade skjutits fram cirka 15 min och vi väntade ett tag med att plocka ut pållan ut trailern. Damen höll sig lugn så det funkade att ha henne stå i trailern.

Till sist blev det dags att göra iordning pållan och hon blev utsläppt ur trailern. Fick på sig sadeln och väldigt cool med att befinna sig på en tävlingsplats :-)





Framridningen var inne i ridhuset. Jag och T gick iväg och shoppade oss kaffe och toast som vi tog med oss till ridhuset och så spanade vi på framridningen. Oktawia skötte sig alldeles utmärkt på framridningen idag - verkade vara på ett alldeles utmärkt humör ;-). Hur det än skulle gå under själva programritten så kan man i alla fall vara nöjd med att pållan sköter sig väldigt bra på tävlingsplatsen :-).

Lite lätt 30 min försenade blev det äntligen dags för M1 och Oktawias start. Själva tävlingsmomentet var förlagd till en utebana, men vi hade tur med vädret och blev inte blöta. Regnet höll sig borta hela em och underlaget på banan var bra.

Tävlingsprogrammet idag var LB:3 som går på 60-metersbana, alltså lång bana. Nåt som pållan verkar trivas rätt bra med.









Ekipaget skötte sig mycket bra tycker jag. Vissa moment har ju pållan svårt för, lägningarna bl a. Blir lite öppen iformen emellanåt osv. Finns grejjer att fortsätta jobba med om man säger så ;-).

Ritten belönades med 64,55 % och det tyckte vi var jättebra. När protokollet väl kom så var kommentarerna rättvisa. Slutomdömet visade att pållan är en utvecklingsbar häst, som måste få ordning på rakriktningen och bli mer bärig. Bara att fortsätta med träningen och se glad ut alltså ;-)

Här är i alla fall en länk till dagens ritt, ifall någon är intresserad ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=7vkgjKpFgoI

Den som vann fick 85 %, pållan och M1 blev placerade ungefär i mitten av startfältet, som bestod av 12 ryttare.

När pållan var nervarvad så var det dags att åka hemåt. Jag var väldigt glad över att vi hade T's 4-hjulsdrivna Honda... annars hade vi nog suttit fast på gärdet...

När vi kom hem så blev pållan omhändertagen och därefter blev hon och Bianca utsläppta i hagen.

Det tror jag Oktawia tyckte om... borta bra, men hemma bäst ;-)




Bianca - som för dagen är lite ruffigare än Otkawia - tyckte det var trevligt att få komma ut. Men bäst var gräset ;-)



Alla prylar plockades undan och jag fixade mockningen av trailern. M1 och P for tillbaka hemåt och innan jag fixade iordning mig för att åka bort igen. T och Lexi for till lägenheten och jag hann precis åka iväg på kvällens Oriflameträff hemma hos min gruppchef IP. Där tillbringade jag ett par trevliga timmar och käkade jättegod paj.

Var hemma igen vid 21-snåret och då var det dags att plocka in pållarna för kvällen. Kvällsmaten serverades till dem och jag själv förpassade mig in i huset och soffan. Nu får det bli soffhäng och engelskt kriminaldrama resten av kvällen.

Så detta var allt idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0