25/9 Söndag - Stortvätt...

Tog det lugnt på morgonen. Blev lite soffhäng efter det att jag släppt ut pållarna. Jag hann också jobba lite åt Gränsbrytning på fm. Vid 12-snåret blev det lite lunch och T dök också upp. Han skulle hjälpa mig med dagens stortvätt. Men först en kopp kaffe ;-).

Strortvätten bestod av att bil och trailer skulle tvättas och T började först med sin egen bil. Jag tog under tiden itu med mockning av boxarna och övrigt stallfix. Upptäckte att det inte bara är hästarna som uppskattar nystädad säng... ;-). Funkar tydligen bra till vovvar också  ;-).




När jag var klar med stallet så satte jag igång med min bil. Putsade av den invändigt, både panel och rutorna. Avslutade med att hämta dammsugaren och damsög golv och säten - var välbehövligt ;-).

Nästa projekt var att ta itu med trailern. Den ska besiktigas på onsdag och var i behov av tillpiffning. Jag avskyr att åka iväg till bilprovning med smutsig bil eller släp.

När vi ändå var igång med storrengöring och högtryckstvätten var framsläpad så passade det att även rengöra trailern invändigt. Jag kör ju mycket på min häst och det var bra längesedan jag skurade trailern invändigt.

Så först så släpade jag och T ut gummimattan med gemensamma krafter. Den är verkligen vråltung... Sprutade rengöringsmedel och lät alltihopa stå i några minuter.



Därefter gick T lös med högtryckstvätten och spolade rent trailern invändigt. Det tog en stund och det var mycket smuts som rann ut med vatten. Så skönt att få detta gjort...

När han var klar med tvättningen så hörde jag att mina hästar fick spel i hagen. Något hos grannen hade satt fart på dem och de rusade runt som vettvillingar och låtsades att de var svarta eldpsrutande drakar ;-)



Oktawa får i alla fall snygg hals när hon ska verka lite "hotfull" ;-)



Jag gick ut i hagen för att kolla vad det var som stressade upp dem, men grannen har så mycket prylar står på utsidan av hagen så det gick inte att se. Hur som helst, hästarna lugande ner sig så småningom, eller så blev de bara trötta...

Varm Oktawia - syns på blodådrorna ;-)




T fortsatte med att spola av min trailer på utsidan och jag passade på att gå in i huset och fixa lite mat. Jag började bli vrålhungring och eftersom jag då blir rätt grinig var det lika bra att fixa till lite käk ;-). Fick bli tortellini med tomatsås. Under tiden som vi käkade med så fick trailern och gummimattan torka. Efter maten så var mattan så torr att vi kunde baxa in den i trailern igen. Gick förvånansvärt smidigt den här gången...

Rent blev det i alla fall... ny färg skulle inte skada, men det får bli en annan gång. T har ju kört plåtskivor i trialern för ett tag sedan, de skavde bort färgen rätt bra.




Nu när trailern var klar så gick jag loss på min bil och en stund senare så var även denna nytvättad :-)

Såg genast mycket trevligare ut än innan - full med lera var den...




Framåt 16.30-snåret kom M1 och P för att ge sig ut på en uteritt med Oktawia. När de hade gett sig iväg så passade jag på att pyssla lite med Bianca. Borstning och så träns på och ut ur stallet.

Bianca tyckte det var måttligt kul att behöva träna utan att ha Oktawia med sig. Jag tränar in styrreglaget på den lilla fröken. Då går jag vid hennes manke - alltså får hon gå före mig och det var väldigt otäckt idag. Värst var det när vi skulle gå förbi grannens hundar... de prasslade i buskarna och gläfste. Gick bättre när vi kom ut på vår lilla väg. Start och stopp funkar bra, lite långsammare går det med höger och vänster. Hon svänger men man får göra övertydliga rörelser. Snart så blir hon nog lite mer lättstyrd ;-).

Arbetspasset höll på i 20 min för Bianca - och det är ungefär vad den lilla frökens hjärna klarar av... ;-)

Det är jobbigt att lära sig nya saker - alldeles själv utan Oktawia ;-)



Fröken blev åter placerad i sin box och snart var Oktawia och Co tillbaka. Pållarna fick gå ut i hagen en sväng igen eftersom det var en stund kvar av kvällen. Jag och M1 bokade in träningen av Oktawia för de närmaste veckorna innan M1 och P åkte vidare. Jag och T avslutade kvällen med att gå en promenad med vovvarna innan det blev mörkt. Mulet var det, men regnet höll sig borta.

Var hemma igen vid 19-snåret och då for T och Lexi vidare till lägenhete. Jag har lite småpyssel kvar inne att fixa innan det är dags att placera sig i soffan. Har ju inte fått så mycket gjort inne den här helgen. Och fixa klart lite tvätt måste jag nog göra innan det ärdags för TV:n. Ska också strax ut för att plocka in pållarna. Blir då till att ta på sig pannlampa - för det är inte lätt att hitta två svarta hästar i mörkret ;-).

Men detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer
Postat av: margaretha

Du verkar bo väldigt vackert av bilderna att döma, synd bara att din granne har så mycket "bråte" på sin sida...



Ja, du tvätta bil och transport borde även jag göra... Bilen ser ut som "jag vet inte vad" efter att ha susat runt på leriga gräsvägar till och från betet hela sommaren.

2011-09-25 @ 20:30:11
URL: http://my.opera.com/marti130/blog
Postat av: Lizzie

Grannen ska bygga en maskinhall (som de inte sökt bygglov för...) men förhoppningsvis blir det mindre bråte då...



Bilen har inte blivit tvättad sedan i början av sommaren, och såg fördjälvig ut ;-)

2011-09-25 @ 21:19:20
URL: http://stallkartorp.blogg.se/
Postat av: margaretha

Jag fick nya katalogen från Nima idag och när jag satt och bläddrade lite så hittade jag en perfekt grej till dig!

Delux-varianten

http://www.nimaab.se/se/art/fallfruktsuppsamlare.php

normalvarianten

http://www.nimaab.se/se/art/fallfruktsuppsamlare-fos300.php



PS det var tack vare din tråd på buke om just grannens bygglov som jag hittade hit.Har det förresten hänt något på den fronten?

2011-09-26 @ 19:37:50
URL: http://my.opera.com/marti130/blog
Postat av: Lizzie

Fallfruktsuppsamlare!! Vilken grej - visste inte ens att det fanns ;-)



Har inte hört nåt från Bygglov - tror inte det är någon prioriterad fråga från deras håll ;-)



/LIzzie

2011-09-26 @ 21:59:52
URL: http://stallkartorp.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0