3/9 Lördag - Hemmapyssel...

Upp vid 8, ut med pållarna. Sedan blev det frukost och soffhäng framför TV:n en stund. Hade inte riktigt bestämt mig för vad jag skulle hitta på idag. Huset skulle var i behov av städning, men så fanns det andra aktiviteter som också lockade... Flygets dag vid flygplatsen - bor ju nära den. Fälttävlanstävning inne på ÖFK - terrängen är ju rätt kul att kolla på - skulle aldrig i livet utöva denna sport själv - men det är ju en annan sak ;-).

Så jag käkade min frukost och drack mitt morgonkaffe i lugn och ro framför morgon-TV. Skönt att ta det lugnt en stund. När jag slappat klart så fixade jag iordning mig själv och insåg att jag var tvungen att tvätta. Så igång med tvättmaskinen. Jag lämnar ju inte huset med tvättmaskinen igång, alltså kunde jag lika gärna grejja hemma. Hösten är på intågande rejält och jag satte igång med att plocka fram höst och vinterkläderna. Kunde ha en hel del kläder som var för små förra året - har alltså lite mer att välja på nu :-). Roligt när det går åt det hållet ;-).

Höst och vinterkläderna har jag haft i en vindsgarderob under sommarsäsongen. Detta medför att de får lite "vindslukt" - alltså ner till tvättmaskin. Den fick jobba hårt idag ;-).

För att få plats med kmmande säsongs kläder i min garderob vid sovrummet så var det alltså nödvändigt att rensa undan vår och sommarkläderna. Alltid lite sorgligt att packa undan sommarkläderna - på nåt vis så har man då accepterat att sommaren är slut på riktigt.

När jag var klar med plockat i min garderob så fortsatte jag med att plocka i undervåningen. Allt tvättande skulle ju medföra att jag snart skulle ha en jättehög med ren tvätt att ta hand om. Alltså blev det så att det blev en omgång städning. Dock var övervåningen rätt OK - ställer till mer i undervåningen av huset ;-).

Plockade undan i köket. Flugorna hade gjort ett bra jobb med att pricka mina vita köksluckor, så luckorna fick sig en omgång. Dammade i mitt kontor - där huserar ju katterna runt på mitt skrivbord = kattpäls överallt. Även badrummet och toa fick sig en omgång innan jag släpade fram snabeldraken och dammsög undervåningen. Avslutade med att moppa golvet.

När detta var avklarat så var jag rejält trött och hungrig! Såg att klockat var 13.30 - inte alls konstigt att jag var jättehungrig!

Blev lite lunch och så tog jag mig en tidning och förpassade mig i trädgården. Helt OK väder och det var skönt att sitta och slappa en stund.

Efter lunchpausen så funderade jag på ifall jag skulle ta mig lite mera kaffe, men bestämde mig för att jag skulle fixa stallet först. Tog alltså itu med dagens mockning - det tog en stund. Oktawia hade agerar elvisp i sin box... alltså söndertrampat bajs överallt. Avslutade mockningen med att fylla på nytt strö i båda boxarna. Vattenhinkarna skurades rent och fylldes på med rent vatten. Hämtade mer vatten i huset och fixade även vattentunnan i hagen. Ställde betforen och fixade höpåsarna när jag ändå var i farten.

När jag var klar med allt i stallet så var klockan hux flux 15 och nu var jag rejält kaffesugen... så in i huset och när jag står och häller i vatten i kaffebryggaren - vad ser jag då... jo, T kommer glidade i sitt vrålåk... snacka om att ha kafferadaren påslagen!!!

Så det blev lite trädgårdshäng med kaffe ett tag. Det var helt OK väder. Hyfsad temperatur, lite mulet, dock rätt hög luftfuktighet så tvätten tog tid på sig att torka. Men rätt skönt att passa på att kunna njuta av att trädgården så här en skönt höstdag ;-)

Efter att ha slappat ett tag så hjälpte T mig med att plocka upp fallfrukt. Plockade klart i halva trädgården och vi lyckades fylla 4 skottkärror på någon timme. Mycket nedfallna äpplen är det...

Vid 18-snåret så drog jag på mig ridkläderna och gick ut och plockade in pållarna. Dags för en kvällstur med pållarna - INNAN det skulle bli för mörkt. Mörket kommer snabbt nu på kvällarna. Vid 18.30 så var både Bianca och Oktawia klara för en tur. Oktawia var taggad till max och skrittade iväg i ett rejält tempo. Bianca fick följa med i grimskaft och hon verkade tycka att det var toppen. För hon hade inga problem att hänga med i Oktawias raska skrittempo - dock fick Bianca småtrava för att hinna med ;-).

Dock hade inte Oktawia bråtttom så himla länge... det var de första 300 metrarna... när vi kom ut på allmän väg så förvandlades hon till en segpropp och Bianca tyckte det gick alldeles för sakta och nafsade Oktawia i bogen för att få fart på henne ;-). Oktawia är snäll och låter den lilla shettisen hållas ;-). T konstaterade att det gick långsamt... cykeldatonr gav inget utslag på hastighetsmätaren ;-)

Den lilla skritturen gick bra. Blev omkörda av bilar och mötte bilar. Bianca kände sig trygg med att ha Oktawia mellan sig och bilarna och tog det lugnt. Vi möte även Grannen A som var ute med en kamrat och sina islandshästar. Med tanke på hur panikslagen Oktawia blev tidigare vid möte med andra hästar så blev jag lite nervös. Men det behövde jag inte bli. Oktawia var hur lugn som helst. Det var Bianca som blev jättenyfiken på islänningarna och snabbt sprang fram och ställde sig på tvären framför Oktawias bog.... inte gick det att flytta ponnyn eller. Oktawia var snäll och stod och väntade tills T kom och kunde flytta Bianca till rätt ställe - och vi kunde fortsätta.

Båda pållarna verkade tycka det var skönt att få komma ut på en tur...



Vi skrittade till Eketorp där vi vände och tog samma väg tillbaka. På tillbakavägen så travade vi en liten bit. Det tyckte Bianca var lattjo lajbans värre och travade på som bara den ;-). Bianca orkade i alla fall bättre med turen idag än sist. Sista hundra metrarna så märktes det att hon var trött och vägrade småtrava för att hänga med. Men Oktawia klev på i sitt tempo, tog ingen notis på att Bianca gick och nafsade henne i låret för att få henne att sakta ner farten ;-).

När vi väl var hemma igen så fick pållarna gå ut i hagen en stund efter det att de blivit omhändertagna. Vi var ju hemma igen vid 19.30-snåret så de kunde gått gå ut och käka lite mera gräs.

T och Lexi tyckte det fick räcka med lantluft för idag och for till lägenheten. När jag var klar i stallet så pallrade jag mig in i huset. Tyvärr inte dags för soffhäng ännu... utan en massa tvätt att ta hand om. All tvätt hade inte torkat ordentligt så det blev till att hänga upp i huset och hoppas det är torrt tills i morgon. Tog itu med den stryktvätt som redan var torr... lakan och handdukar från förra helgen. Funkade rätt bra att stå och fixa stryktvätt samtidigt som man kunde kolla på TV. Vid 21-snåret så var det ut igen till stallet och pållarna stod utanför och väntade så det gick snabbt att få in dem ;-). Kvällsmaten serverades till dem och så in i huset igen. Nu blev det i alla fall soffhäng - maratonnatt med CSI... undrar hur många avsnitt jag hinner se innan jag somnar i soffan ;-)7

Så detta var allt från idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0