4/9 Söndag - Terräng...

Idag blev det ingen slöardag. Upp och ut med pållarna vid 8-snåret. Käkade frukost och gjorde iordning mig själv. Sedan satte jag fart... gårdagens tvättade utav min höst/vintergarderob hade genererat en enorm hög med ren tvätt att ta rätt på. Bara att kavla upp ärmarna och sätta igång.

Det mesta av kläderna behövde strykas, så först vek jag ihop underkläder och sådant som inte behöver ha en date med strykjärnet. Ner med detta i byrån och så fram med ett helg gäng galgar... tillbringade sedan fm med att ta rätt på stryktvätten och hänga in alla kläder i min garderob. Ett himla drygt jobb, men skönt att få det gjort.

Dock var inte all tvätt klar utan tvättmaskinen gick en vända idag också. Det var i alla fall bättre väder idag än igår så nu var det inga problem med att få tvätten torr ;-).

Vid 12-snåret kom T och jag hade då precis fixat lite lunch åt mig. T ville bara ha kaffe så vi placerade oss ute i trädgården en vända. Tyvärr kunde vi inte sitta i partytältet för grannens förbannade hundar stod vid staketet och skällde... *morr*. Utan vi satte oss utanför köksdörren - på andra sidan huset - men under en timmes tid så terroriserades vi ändå av skällande hundar. Fattar inte vad det är för fel på grannens hundar! Spelar ingen roll vilken ras det är, de ska ändå stå och skälla så fort jag är ute och rör mig i trädgården. Att det nu handlar om  småjyckar spelar ingen roll. Deras vassa skall skär genom märg och ben efter en timmes konstant skällande. Och till sist så får man ju lite knäppa tankar om vad man vill göra med hundkräken...  Hur grannen själv står ut är det ingen som fattar. Varför vill man ha hundar som står och vrålskäller i tid och otid - det är för alla en gåta!

Hur som helst - det var fram med videokameran och så spelade jag in ljudet en stund. Har ju varit i kontakt med Miljökontoret och jag ska ju dokumentera när jag blir störd. Och bästa sättet att dokumentera är ju att spela in oljudet! Då har jag både datum och klockslag, och andra hör skällandet!

Som tur var så skulle jag vara borta på em, men det är inte heller klokt! Att jag ska behöva åka hemifrån för att få slippa eländet...

Vid 13-snåret kom M1 och P för att fixa Oktawias motion i form av en uteritt. Jag hann växla några ord med dem innan jag och T tog med oss picknickorgen och åkte in till ÖFK. På em så skulle terrängritten i klasserna CNC* och debutant klaras av. Även om jag själv aldrig i livet skulle ge mig ut på en terrängbana till häst. Så är det riktigt spännande att kolla på. I klassen CNC* så var hästarna mer vana vid terränghinder än i debutantklassen - av naturliga skäl.

Hinder nr 20 - placerad i den engelska parken vid Karslunds Herrgård.



Fullt ös - medvetslös mellan terränghindren. Lite annat tempo än vad jag som dressyrryttare lägger upp ;-)



Här kommer hästen "Stand by Me" med sin ryttare Linda Algotsson. En fantastisk häst (och ryttare) - pållen är 21 år gammal  och tävlas fortfarande :-)



Även på gröna banan fanns det terränghinder utställda.



En slinga med terränghinder fanns ute på Karlslundsgärdet och det var inga småhinder direkt...







Det var ett otroligt bra väder. Soligt och varmt. Det var en timmes paus mellan klasserna och då passade vi på satt ha picknic ute på gärdet. Kaffe och kanelbullar smakade mums. T - som aldrig varit på en terrängtävling - tyckte att det var bra mycket roligare att kolla på detta än att följa med på dressyrtävling.... ;-)

Vi satt kvar ett ta på gärdet för vi hade bra utkick över några hinder när debutantklassen började. Här var det lite mer gröna hästar...

Bäst att hoppa HÖGT över ett dike... kan ju finnas monster där nere ;-)



Uthoppshinder efter ett vattenhinder!



Vissa pållar tyckte vatten var jätteäckligt och klev försiktigt ner i det...



Medans andra inte hade några problem alls utan öste på i full fart :-)



Vi lämnade gärdet och gick tillbaka till Gröna banan och kollade in lite vid vattenhindret där.



Första hindret på Gröna banan



Full fart mot nästa hinder!



Vid 16.30 och halva debutantklassen så var både jag och T trötta och hungriga. Blev en sväng till Willys för jag behövde shoppa lite och så köpte vi med oss grillad kyckling och potatissallad. Efter shoppingen var det full fart till Kartorp igen.

Det var fortfarande väldigt varmt och fint väder så vi satt ute och käkade maten. Blev sedan lite mera kaffe och trädgårdshäng en stund innan det blev dags för T och Lexi att fara till lägenheten.

Eftersom det var en vacker kväll så tog jag och Lillan en promenad i solskenet och vi hann med en promis på 40 min innan det började bli mörkt. Går snabbt nu, för solen att gå ner alltså...

När jag var hemma igen så plockade jag rätt den tvätt som hängt ute under dagen. Tog rätt på den och plockade ordning lite i köket innan det var dags att gå ut och ta in pållarna för kvällen. Kollade egenom pållarna och serverad kvällsmaten till dem. Jag själv avslutade nu kvällen med lite soffhäng framför TV och så gick jag igenom bilderna jag fotat under dagen... det tog en stund ;-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0