5/9 Måndag - Blött, blött, blött...

När jag släppte ut pållarna innan jag åkte till jobbet, så var det varmt och inge regn. Oktawia slapp således regntäcket.

Men vid 16-snåret så kom regnet.... och det var inga små mängder!! Det fullkomligen vräkte ner - alltså full fart hemåt. Vid hemkomsten blev det snabbt byte av kläder, på med regnställ och gummistövlar. Så ut till hagen och in med pållarna.

Även om pållarna var blöta så var de varma, men Oktawia fick fleecetäcka på sig så hon skulle hinna torka upp inför dagens motionpass.

När jag var klar i stallet så var det in i huset för min del. Fixade lite ätbart i form av A-fil och müsli - orkade inte hitta på nåt annat. Under tiden som jag kkade passade jag på att gå igenom en tjock lunta med reklam som kommit med posten. När jag kommit så långt att det var dags för kaffet så dök T och Lexi upp. T fick lite fika och Lexi kutade runt ute i trädgården en stund. Att det spöregnade brydde hon sig inte så mycket om. Lilla däremot, hon vill inte vara ute i blötan... ;-)

Vid 18.30-snåret så var det dags för mig och gå ut och fixa stallet. Mockade och fixade mat och vatten till pållarna. Regnstället var på eftersom det fortfarande spöregnade ute - tyvärr så var det rätt varmt och jag blev rejält varm! 

Oktawia hade hunnit torka upp så det vara inga problem att borsta damen och så få på utrustningen. Vid 19.45 var vi klara för lastning och pållan klev snällt in i trailern. 

T och Lexi for till lägenheten. Jag och Oktawia for till ridhuset. Funkade bra att lasta ur damen själv och ringde till M1 och talade om att jag var på plats. M1 och P mötte strax därefter upp i ridhuset.

M1 tränade på lite övergångar osv innan hon red igenom dressyrprogrammet LB:3. Pållan skötte sig bra och även det som brukar vara lite svårt funkade bra idag. Så M1 var nöjd med ridpasset. Strax efter kl 21 blev det lastning av pålla i spöregn och vi kunde fara hemåt.

Det var hur jobbigt som helst att köra hem. Tur att det bara är en mil... totalt kolmörker, hällregnade och så en massa trafik. Och så en trött Lizzie... körde tämligen sakta hem mest för att jag inte såg nåt! Det tar ett tag innan man vänjer sig vid detta - att köra i mörker och regn...  Men vi kom hem helskinnade och pållan blev omhändertagen och jag plockade undan all utrustning. Avslutade med att servera damerna sin kvällsmat.

Vid 22-snåret var jag klar och avslutade kvällen med en kort stunds soffhäng innen det var dags att uppsöka kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0