8/9 Torsdag - Ridhuset...

Efter en rörig dag på kontoret så var det skönt att komma hem. Hade inte tid att slöa, utan började med att röja upp köket, ut med ren disk i från diskmaskinen, in med smutsig. Fixade lite ätbart åt mig, och precis när det var dags att käka så dök T upp eftersom han som vanligt var ute och åkte en sväng med Lexi.Tur att vovven tycker om att åka bil ;-). Framför allt så tycker hon också att det är kul att få springa lös i trädgården.

T ville i alla fall ha lite kaffe och eftersom det var en fin kväll så intog vi kaffet ute. Här gäller det att passa på innan det blir för kallt... När jag var klar med fikat så fixade jag alla kattlådorna i huset, har tre st i kattrummet, en på nedervåningen och en på övervåningen. Totalt fem stycken alltså som kissarna noggsamt använder... när detta var avklarat så var det dags att ta itu med stallet.

Fixade mockningen och gjorde iordning hästarnas mat och vatten. När jag var klar med detta så var det dags för pållarna att komma in, Bianca stod precis utanför stalldörren. Således snabbt infångad och instoppad i sin box. Oktawia såg jag inte röken av, utan jag ropade, och ropade och ropade och ropade... Oktawia brukar komma när kompisen redan blivit instoppad i stallet. Bara att inse - jag slapp inte vandra ut i hagen - förmodligen så stod hon väl längst bort i hagen. Men när jag var halvägs ute i hagen och hade fri sikt så inte såg jag någon kuse... vart här hästen? Gick åt ett annat håll och där stod hon bakom ett stenröse och glodde på mig. Såg ut som om hon tänkte "vad tusan vrålar du efter??". Damen kom sedan knatades i sakta mak och så gick vi in i stallet.

När pållan blivit placerad i sin box så fick jag hjälp av T att haka på trailern på min bil. Han var sedan klar med sin utflykt för kvällen och for vidare till lägenheten.

Jag hade precis fått på trailern när M1 och P kom, och pållan blev iordninggjord för ett dressyrpass i ridhuset. Strax efter 19.30 så for vi in till ridhuset.

Under tiden som M1 värmde upp pållan så tog jag en promis med Lillan. Idag fanns det massor av spännande saker som behövde luktas igenom ordentligt och så behövde hon även pinka (läs markera) typ varannan meter... kan det ha varit en annan hund i farten precis innan vår promis måntro?

När vi kom tillbaka till ridhuset så var det en person som gick in i ridhuset och hade sin vovve med sig. Vovven blev placerad inne i managen under tiden om vovvens matte roade sig med sin kuse. Lillan var mycket väl medveten om att den andra vovven och var extremt nyfiken. Även efter att matten och vovven lämnat ridhuset så trodde Lillan att andra vovven var kvar. Därför så var hon extremt gnällig och det slutade med att jag tröttade och gick med fröken i bilen. Där fick hon sitta resten av ridpasset, det var ju varken kallt eller varmt ute så det gick ingen nöd på henne. Jag återgick sedan till att kolla på pållan och M1.

Oktawia skötte sig rätt bra, men tyckte det var VÄLDIGT jobbig med vissa saker åt höger... Det var väldans svårt idag. För övrigt så gick passet ut på att jobba med övergångar (som vanligt), och så tränade M1 på delar ur programmet inför söndagens tävling som står på tur.

Vid 21-snåret så var vi klara i ridhuset för idag och pållan klev snällt in i trailern - totalt kolmörkt var det ute, men det är väl bara att vänja sig vid mörkret nu...

Väl hemma så blev pållan omhändertagen först. Därefter serverades kvällsmaten. Shettisen fick sig en snabb koll så att allt var OK med henne också. Plockade undan alla prylar och fixade klart med trailern. Så var jag klar med allt i stallet och förpassade mig in i huset. Får bli lite nyheter nu innan det är dags att förpassa sig till sängen.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0