12/4 Torsdag - Spännande...

Igår kväll så roade jag mig med att surfa runt och kolla efter släktingar i pållans stam. På en posk hästdatabas så hittade jag lite roliga saker :-)

Oktawia är e. Nikson som är ee. Niger.

Hittade denna härliga bild på Niger, uppenbarligen svartskäck, och det syns att Oktawia har ärvt sitt huvud från sin hingstlinje  ;-)

Niger är alltså Oktawia farfar :-)



Även Oktawias pappa Nikson är svartskäck, Omerta som är Oktawias mamma är svart. Oktawia har ett helsyskon som är född -97 som heter Olza. Olza är också svartskäck... Tyvärr hittar jag inga bilder på Nikson, Omerta eller Olza. Skulle vara himla kul att få reda på ifall Oktawia har ärvt sitt utseende från sin faderslinje eller moderslinje. Uppenbarligen så kommer huvudet och hennes vita tecken från faderslinjen.

Jag hittade även ett halvsyskon till Oktawia. Nikson har en hingstavkomma som heter Siquest f.96 e.Nikson u.Sigma. Uppenbarlligen också svartskäck ;-)

Siquest är alltså Oktawias halvbror.



Av de 9 avkommor jag hittade i databasen efter Siquest så var det 4 stycken som var skäckar ;-). Tydligen så är just skäckar väldigt populärt i Polen :-).

Detta är var jag roar mig med när jag sitter och slösurfar framför TV:n... stamtavleforskning ;-)

I övrigt så har det varit en vanlig dag. Full rulle på jobbet och så full fart hemåt. Käkade lite mat och drog sedan på mig stallkläderna och tog itu med stallfixet. När jag var klar med mockning och hästarnas mat och vatten knallade jag ut i hagen för att plocka in pållarna. Bianca och jag hade en mysig stund där matte kliade ponnyn på ryggen. Dock blev antog min hand ungefär samma utseende som på en varulv ;-)




Pållarna plockades in och M1 och P kom vid 19-snåret. Oktawia fixades iordning för ett träningspass och så blev det en tur till ridhuset.

Oktawia var lite motsträvig idag. Ville inte ta riktigt stöd på bettet utan gapade mest... M1 kämpade på bra och mycket mer kan man inte göra...

Var hemma igen vid 21.30 och som vanligt blev pållan omhändertagen och alla prylar undanplockade. Lite lätt trött förpassade jag min in i huset och nu får in kväll avslutas med lite nyheter på TV 4. Så detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0