13/4 Fredag - Förberedelser...

Så var det fredag igen - fort går veckorna... Full rulle på jobbet som vanligt och vid 16.30 var det dags att fara hemåt. Det blev ett stopp vid Willys innan jag åkte hem. Behövde få hem lite mat och jag var inte ensam om att befinna mig på Willys så här en fredag kväll ;-).

Efter shoppingen var det full fart hemåt. T kom strax efter att jag kommit hem. Käkade lite mat och hann också med en kopp kaffe innan det var dags att ta itu med stallfixet. Under tiden som jag gjorde klart stallfixet så fixade T kattrummet då det också var i behov av en omgång.

Vid 19-snåret kom M1 och P och Oktawia blev iordninggjord för ett besök till ÖFK och strax efter 19.30 gick färden mot ridhuset. Kvällens övningar gick ut på att rida igenom pållan med ett lösgörande arbetspass. Pållan skötte sig bra och M1 var nöjd med ridpasset. Formen är som den är inför morgondagens tävlingsdebut för säsongen. Bara att hålla tummarna att pållan är på bra humör i morgon.

Jag for hemåt igen med en lätt svettig häst och var hemma igen vid 21-snåret och då vidtog resten av de förberedelser som behöver göras inför morgondagen...

T fixade iordning dunkar med tvättvarmt vatten åt mig. Oktawia blev sedan avsvampad med varmt vatten och det tyckte hon var jätteskönt. Förhoppningsvis så fick jag med den del damm också. Det som tvättades ordentligt var damens svans.... efter en vinter så var det välbehövligt. Oktawia har en förmåga att lyckas pinka på sin svans och det blir rätt äckligt. Så tvättning av svansen var välbehövlig. När pållan var färdigpysslad så blev det boxen och kvällsmaten serverades. Mitt arbete med förberedelserna fortsatte dock. Sadel och träns putsades och tävlingsschabraket plockades fram. Fixade iordning höpåse som skulle med och lite annat småpyssel. Var klar med allt strax efter kl 22.

Kvällen avslutas nu med lite soffhäng en stund innan det är dags att förpassa sig till sängen. Klockan 6 i morgon bitti ska pållarna ha frukost och vid 7-snåret kommer M1 för att fixa iordning frisyrer på pållan.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0