15/4 Söndag - Däckbyte m.m

Var lite trött idag så det blev en lugn start på dagen iform av frukost i soffan och lite slösurfning. T hade lite mer energi än jag så han satte igång med operation Däckbyte.... och innan jag hade hunnit ut så var han redan klar med Hondan och i full gång med min gamla Volvo...




Eftersom T verkade klara sig alldeles utmärkt själv så förpassade jag mig ner till stallet och tog itu med stallfixet. Så under tiden T fixade däckbytet på min bil och trailer så hann jag mocka och strö boxarna, fixa pållarnas vatten. Gå en runda i trädgården och njuta av att vårlök och scillor blommar för fullt.



En blå "Scillamatta"



Jag gjorde lite nytta i trädgården också. Räfsade ihop en massa grenar och bar iväg till eldningshögen och det såg genast mycket bättre ut på gräsmattan. Förhoppningsvis är det bra väder nästa helg och vi kanske hinner med att klippa ett träd till.

När operation däckbytet var avklarat så fick det så fick det bli en kopp kaffe ute på kökstrappan. Var riktigt skönt ute - inget dåligt väderi sikte så här långt ;-).

Efter fikapauset så var det dags att dra iväg en sväng. Vi åkte först till lägenheten där jag laddade över ett gäng filmer från min videokamera till den stationära datorn. Under tiden som den laddade så fixade T lite mat och jag kunde sedan utnyttja bredbandet till att ladda upp film från gårdagens tävling till youtub. 

Video över M1 och Oktawias start i LB:2 

Eftersom ÖFK's lag vann första omgången av Div III dressyr så filmade jag även Ärevarvet ;-)

När uppladdning av filmerna var fixat och lite mat uppkäkat så drog vi vidare till Kumla. På vägen dit så for vi förbi Blomsterlandet och äntligen hade "fjädern" till grensaxen kommit. Det visade sig vara ett litet paket som innehöll även nytt skär och alldeles gratis hade de fixat detta åt mig. Det tackar jag Blomsterlandet för :-D.



Vi for vidare till Kumla där vi mötte upp T's syster i deras pappas lägenhet. Svärfar står i kö för dementboende och kommer inte kunna ta hand om sitt akvarium i framtiden. Därför var vi och hämtade firrarna som fanns i svärfarsakvarium och de ska i stället få bo i T's stora akvarium. Firrarna består av tre fina practbotior och ett stim med kardinaltetror plus en flying fox.

Vi tömde akvariet på vatten och gjorde rent pumpen och så for vi hemåt med firrarna i en hink. Väl hemma så hade alla firrarna överlevt och efter ett stund så fick de flytta in i T's akvarium



T och jag tog en snabb fika innan han och Lexi for tillbaka till lägenheten. Jag gick ut till stallet och fixade iordning pållarnas mat innan jag tog itu med lite städning i huset. Lexi fäller fortfarande så undervåningen såg förskräcklig ut. Gjorde en snabbvariant av städningen. Fixade med disken och röjde av bänkarna i köket. Dammade av mitt skrivbord, använde microfibermoppen och dammade av golven och avslutade med att våtmoppa golven. Även tvättmaskinen fick gå ett par omgångar under kvällen.

Snabbstädningen var precis som behövdes och det såg genast mycket trevligare ut i huset. Kom också ihåg att vattna mina krukväxter - det var också välbehövligt ;-).

Har också kollat till tillskottet i akvariet och de har överlevt akvarieflytten och simmar runt för fullt :-).



Resten av kvällen har jag så slappat framför datorn och sedan fick det bli lite TV. Ett gammalt avsnitt av Moden i midsomer på TV 8 blir lagom avslutning på denna helgen och slutar lagom när det är dags att gå ut och kvällsmata pållarna.

Så detta är allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0