20/4 Fredag - Aprilväder...

Idag har det varit typiskt äckligt otäckt aprilväder. Spöregn blandat med snö och så har det hållit på hela dagen. Alltså en dag som det var skönt att ha ett arbete som innebär kontorsarbete ;-). När det smattrade som mest på fönsterrutorna så var jag också glad över att jag lagt på Oktawia sitt tjocka vintertäcke... riktigt svinkallt var det ute...

Vid 17-snåret var i alla fall arbetsdagen slut och det var fart hemåt.  Regnade gjorde det fortfarande och riktigt ruggigt var det ute. Väl hemma så fick pållarna sin em-mat. T hade precis dykt upp och det blev lite mat innan jag drog på mig stallkläderna och tog itu med stallfixet.

Strax innan 19-snåret var jag klar med mockning, hästmat och vatten. Gick ut i spöregnet och pållarna var längst ner i hagen. Det var i alla fall inge svårt att fånga i pållarna och de följde väldigt gärna med in till sina boxar ;-).

Oktawias täcke hade hållit tätt, men damen var faktiskt lite kall över ryggen. M1 och P kom i samma veva som jag höll på och plockade av täcket på Oktawia. Damen blev alltså snabbt iorddninggjord för en tur till ridhuset.

Vid 19.30 var vi således på plats i ridhuset och planen för kvällens pass var skutt över små hinder. Alltså hjälpte jag P att bygga upp 2 hinder i en liten serie under tiden som M1 värmde upp Oktawia. Idag så var Oktawia inte alls på något bra humör. Damen hade till och med varit grinig i stallet och jag tror att dagens äckliga aprilväder gjort sitt. Inte lätt att anstränga sig när man känner sig kall och stel ;-). Dock så hoppade pållan bra över serien även om hon stod emot lite och helst inte ville galoppera direkt ;-). Pållan såg i alla fall nöjd ut efter det lilla hoppasset - eller också så var hon nöjd över att passet var avslutat ;-)

Vi var hemma igen vid 20.30 och sedvanligt kvällspyssel fick det bli. Var klar med allt i stallet strax efter kl 21 och det var skönt att få förpassa sig i huset. Poppade lite popcorne som fick följa med in till soffan och TV:n. Alltså avslutas min kväll med soffhäng framför TV:n. Kollade på criminal minds och nu får det bli sammandraget från världscupen i hoppning. Mer ridsport alltså :-)

Så detta var allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0