21/4 Lördag - Slappardag...

Klev upp vid 8-snåret och släppte ut pållarna - gråmulet och regn i luften. Kände inte att jag hade något behov av att pyssla ute... alltså fixade jag iordning frukost och förpassade mig till soffan. Tillbringade ett par timmar under en filt och kollade på morgon-TV. Kändes som en lagom start på dagen ;-). Dock kunde jag inte slappa hela dagen eftersom det stod höhämtning på schemat för em. Till sist var jag alltså tvungen att släpa mig ur soffan och fixa iordning mig själv.

Innan jag tog mig ut till stallet så drog jag runt en vända i huset och vattnade mina krukväxter. Som vanligt blev jag imponerad av mina orkidéer...

Köpte två stycken orkidéer sommaren 2010. De blommade då och den som är en brudorkidée har blomat varje år. Däremot så har den andra orkidéen - som jag inte kan namnet på - blommat sedan sommaren 2010.

Men vid senaste årsskiftet så såg jag att det kom nya knoppar och den blommar nu helt fantastiskt!!




Jag har ingen aning om vad denna orkidéen heter  - men vacker är den och blommorna ser ut som någon typ av fjäril ;-).



Min Brudorkidée har blommat sedan november 2011 och ser fortfarande fantastisk ut :-)



Så läckra blommor :-)




När fotosessionen av mina orkidéer var avklarad var det full fart ut till stallet. Det var gråmulet väder, men uppehåll i alla fall och pållarna blev inplockade till stallet. Jag fixade iordning Oktawia för ett motionspass med tömkörning och det visade Oktawia var på hugget och tyckte jag gjorde iordning henne alldeles för långsamt ;-). När vi till sista var klara så gav vi oss ut i hagen. Funkar bra att tömköra där när jag vill röra mig på en större yta. Fördelen med att tömköra är ju att jag får en bra inblick över hur pållan rör sig, dessutom så få jag också röra på mig ;-).

T har också förpassat sig ut en stund och hade med sig min kamera och lyckades plåta några bilder.

Börjar passet med att skritta fram pållan...



När uppvärmningen var avklarad så jobbade vi idag med övergångar trav-skritt-trav på volt och 8-volter.



Även galoppjobbet funkade bra - även här tränade vi också övergångar galopp-skritt-galopp och pållan var uppmärksam och verkade tycka det var lattjo lajbans.



Tränade också på att göra halt på röstkommande - inga problem för damen att göra halt, men formen var det lite si och så med. Mest berodde detta på att Oktawia tyckte det var viktigt att spana ut över nejden och hålla koll på läget ;-)



När motionspasset var avklarat så blev Oktawia ompysslad och så var det hagen igen för pållarna och det väntande lunchhöt. T och jag satt lite fart och det var dags att dra iväg till Fjugesta för att hämta ett lass hö och lite havre. Trailern hakades alltså på bilen och så var det full fart iväg.  Vi hade bokad tid kl 14 hos min höbonde.

500 kg och och 30 kg havre lastades in i trailer och bil. Betalade och så var det full fart hemåt igen. Dock stannade vi till vid en ICA-affär på vägen hem och shoppade med lite kylskåpsvaror.

När vi var hemma så fick höt ligga kvar i trailern en stund. Vi var tvungna att få i oss lite mat och en lasange stoppades in i ugnen. Käkade maten framför TV:n för jag ville kolla på direktsändningen från världscupen i dressyr - alltså blev det 2,5 timme i soffan framför TV:n. Många fina hästar och många fina ritter fick man se. Det är himla inspirerande och kul och se dressyr på världscupsnivå. Küren är också kul att titta på eftersom ingen ritt är lik den andra.

Efter soffhänget framför dressyren så var det dags att ta itu med höt som väntade i trailern. Ut till stallet alltså och klättrade upp på höloftet. Jag började med att sopa upp höbosset som låg och skräpade. När det var avklarad började T släng upp höbalarna och jag packade. Ett svettigt arbete, men mest för att jag hade på mig för mycket kläder... det var inte lika kallt idag som igår och jag hade tjocka vinterjackan på mig...

När höbalarna var på plats på höloftet så fortsatte jag med att fixa stallet. Mockade båda boxarna, packade höpåsar, fixade hästarnas vatten och ställde betforen. Var klar med allt i stallet vid 19-snåret och förpassade mig in till huset och det fick bli soffhäng igen - en riktigt slappardag med andra ord... i alla fall för att vara jag ;-).

Som sällskap till soffhänget hade jag räkor, vitlöksbröd, lite vitt vin. Dessutom så kollade vi på den senaste Tintin-filmen och den var bra :-).

Strax efter 21-snåret blev det en sista vända ut till stallet. Pållarna blev intagna för kvällen och kvällsmaten serverades och min egen kväll avslutas nu med att kolla på "Mord i Paradiset" och detta är allt för idag!

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0