22/4 Söndag - Gråväder...

Riktigt gråväder har det varit idag. När jag släppte ut pållarna i morse så spöregnande det. Inget väder man vill vara ute och grejja i. Alltså blev det frukost  i soffan och så tittade jag på morgon-TV en stund innan jag fixade iordning mig själv.

Vid 11-snåret så blev det en sväng till Marieberg. T ville åka ut en sväng för han ville kolla på firrar till akvariet - några av stimfiskarna har gått åt. Dessutom tyckte jag att det behövdes lite nya växter också.

Först gick vi en vända runt inne på gallerian. Provade ett snyggt regnställ inne på intersport - men lite för dyrt för min plånbok för tillfälle. Dock behövs nog ett regnställ snart införskaffas - det är dags att börja använda järnhästen...

När vi kollat klart inne på gallerian åkte vi till Café Garden och där blev det räkmacka och kaffe innan vi for vidare till Grizzly.

När vi kollat klart så bestämde vi oss för ett stim av zebrafiskar (10 st), ett stim av barb (10 st), 2 st Pleco-malar och 2 st blåa dvärggurami. Dessutom shoppade T med sig en ny rot - en som han varit sugen på länge... 

Med de nya husdjuren åkte vi sedan tillbaka till Kartorp och operation akvariefix påbörjades... De nya firrarna ligger i sina plastpåsar för att få samma temperatur som vattnet i akvariet.




När de nya firrarna var utsläppta i sitt nya hem så började vi med att dra upp alla växter, stenar och ta upp de två rötterna som fanns i akvariet. Sedan så skrapade jag bort en massa alger och resultatet av detta arbete blev att akvariet otroligt grumligt... Så det fick vara en stund  och under tiden passade jag på att titta lite på värdscupen i hoppning. Spännande värre  och en som tog allt med ohöjt lugn och sov som genom allt  pyssel med akvariet och hoppningen på TV - det var Lisa det...



Det tog en stund innan akvariet att hade klarnat och därför drog jag ut i stallet en vända och fixade med mockningen så jag fick det gjort.

Till sist så hade akvariet klarnat så pass mycket så man såg att sätta ner växterna. Lite nya växter blev ju inhandlade, bla annat ett par plantor som ska växa på nya roten. Den nya roten är ju fortfarande lite full med luft och ligger på plats med ett par stora skifferstenar på sig. De gamla rötterna blev åter placerade i akvariet och övriga växter planterades.

Vattnet kommer klarna ännu mera och nu hoppas jag att alla växterna tar sig och alla firrar överlever ;-)




När pysslet med akvariet var avklarat så fixade vi lite mat, käkade och kollade lite mer på världscupen i hoppning.

Vid 17:30-snåret så var det dags för T och Lexi att fara till lägenheten. Jag fyllde på vatten i dunkarna och så hakades trailern på dragkroken. Pållarna plockades snart in till stallet även om Oktawia var måttligt intresserad av att så komma in. M1 och P kom vid 18-snåret och pållan blev iordningfixad för ett träningspass i ridhuset och vid 19-snåret var vi på plats i ridhuset. M1 var fortfarande lite förkyld, men båda två kämpade på bra och vid 20-snåret så var ridpasset avklarat och vi kunde fara hemåt igen.

Väl hemme så blev pållan ompysslad och jag fixade klart allt i stallet innan kvällsmaten serverades till pållarna.

Min egen kväll avslutas nu av en film på 3:a och roligare än så här blev inte denna gråa dag ;-)

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0