7/4 Lördag - Påskafton...

Idag var det i alla fall inte snöstorm, dock lite kylslaget. Upp som vanligt och släppte ut pållarna. Även om det var påskafton idag så var jag bara tvungen att städa huset. Jag har haft Lexi hos mig ett par dagar och schäfervovven släpper enorma mängder päls... Och det finns en gräns för hur mycket päls som kan fara runt i huset. Så bara att sätta fart. Fixade iordning mig själv och käkade frukost innan jag tog tag i dammtrasan... När jag väl börajde städa och man tittade lite noggrannare så var det mer päls högt och lågt än vad jag trodde. Mina långhåriga katter fäller också.... Så städning var välbehövligt.

Dammade hela huset, T hjälpte mig att skaka mattorna och så for han och Lexi iväg för att kolla till lägenheten. Jag fortsatte med städningen, dammsög, fixade badrum och toaletterna och avslutade med att moppa golvet.

Fortsatte med att fixa stallet - mockningen. Någonstans mitt i all städning fick det bli lite lunch i form av kaffe, macka och kokta ägg.  Som vanligt när jag städa hela huset hyfsat nog så tar det några timmar. Lagom när jag var klar så kom T och Lexi tillbaka och det var dags att ta itu med pållans motionspass för dagen. Eftersom det var uppehåll och inte blåste allt för mycket så fick det bli en liten uteritt. T följde med och tog med sig Lillan så hon skulle få sig en lite promis. När vi red iväg så var Oktawia tämligen sig och rörde sig knappt frammåt, men det var bara första kvarten ;-). När jag kom fram till vägen som går till Ängsholmen så piggnade damen till rejält och vi travade ner mot ängsholmen, men eftersom T och Lillan promenerade så vände jag strax innan Ängsholmen och travade tillbaka och det fick även bli galopp både, vänster och höger. Funkade alldeles utmärkt. Damen var betydligt piggare på hemvägen så då fick det bli lite övningar i skritt, öppna utefter vägkanten funkar alldeles utmärkt att göra på en väg. Sista biten blev det i alla fall skritt på lång tygel - det tyckte pållan var mysigt ;-)

En trevlig uteritt blev det i alla fall...



Och som vanligt så ser pållan helt slut ut när vi väl var hemma ;-)



Pysslade om Oktawia och så fick pållarna gå ut i hagen igen. Em-maten serverades och jag plockade undan alla prylar i stallet. Och så full fart in till huset.

Under tiden som jag fixat klart i stallet så hade T skalat potatisen till janssons frestelsen och när jag kom in så fortsatte vi med matlagningen tillsammans. Vid 18-snåret så var så all påskmat klart och äntligen dags för mat.

Vi käkade janssons frestelsen, avocadohalva med löjrom, ägghalvor, gravad lax, fransk löksill och pannkaksrulle. Smakade hur bra som helst och tämligen mätta blev vi också ;-). Middagen avslutades med varsin irish coffé och så parkerade vi oss i soffan och soffhäng framför TV:n fick det bli resten av kvällen. Helt plötsligt så blev jag hur trött som helst ;-). Var i alla fall tvungen att kravla mig ur soffan vid 21.30-tiden då det var dags att ta sig ut till stallet. Pållan blev inplockade då och kvällsmaten serverade.

Resten av kvällen avslutades med att jag kollade på "Mord i paradiset" och "Suits" och detta var allt för idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0