12/8 Söndag - Fönsterreparationer...

Vaknade upp till en vindstilla dag, men lite halvmulet. Dock uppehåll så fram med en filt och så fick jag fruksot serverad på balkongen :-). Tog det lugnt en stund innan jag drog på mig målarkläderna och satte igång. Det hade kommit lite regn under natten, men de nymålade fönstrena hade torkat innan regnet så det var bara att torka bort vattnet och så passade jag på att putsa fönstrena och skrapa bort lite färg från glaset innan jag satte igång med att kitta.
 
Pållarna följde mitt arbete, men Bianca tröttnade att titta och tog i stället en lunchsiesta ;-).
 
 
Det är flera år sedan jag kittade om ett fönster, men det tog inte lång stund innan jag fick in tekniken. Dock tar det tid. Så efter ett fönster blev det lite mat- och fikapaus innan jag fortsatte med de andra två fönstrena.
 
 
En som var nöjd med att matte jobbade ute och hade skuffluckan öppen på husses bil - det var Lillan det. Så här låg hon och sov i flera timmar ;-)
 
 
Framåt eftermiddagen så var fönstrena äntligen färdigkittade och nu ska kittet torka i minst fem dagar innan det hela ska målas med vit snickerifärg. Alltså får vi hoppas på bra målarväder nästa helg... Får i alla fall vara glad över att "takkupan" börjar se riktigt fin ut :-)
 
 
När vi var klara med fönstrena så fixade vi iordning dörrfodringen till gamla lagården. Det är inte orginaldörrarna som sitter där, utan ska bytas ut mot nya som är gjorde i rätt storlek. Dock kommer jag inte hinna det denna sommaren. Så ett steg i rätt riktning är i alla fall att få få dit foder runt dörren.
 
Lagårdsdörr till vänster och stalldörr till höger...
 
 
När detta jobbet var klart så fick det vara bra med fastighetsvård ;-). T ville åka ut till Marieberg och efter snabbt ombyte till snyggare kläder så for vi iväg. Vi började med att stanna vid Max och käka hambugare. Har ju kuponger från Restaurangchansen och de slutar snart gälla.  Vi åkte sedan vidare till Gallerian och gick en vända. Letade efter Kahls för att köpa té, men tydligen har den butiken stängt. Blev en vända till djurbutiken istället och foder till akvariefiskarna shoppades.  Märks att det börjar bli lite stora firrar i akvariet - går åt fiskmat...
 
Vi for sedan tillbaka till Kartorp och T hämtade Lexi för att sedan fara vidare till lägenheten. Jag bytte om till stallkläder och inväntade M1 och P som kom vid 18.30-snåret. Dags för Oktawias motionspass och idag så stod det lite hoppning på schemat. Så vid 19-snåret var vi klara och på väg till ÖFK. Vädret höll sig på mattan och när vi kom fram till ÖFK så gick vi ner till utebanan. Oktawia var lite seg idag och det var inte förrän på slutet som hon taggade till lite och då hoppade hon bra. Rejält svettig häst stoppades in i trailern efter ridpasset  och när vi kom hem fick det bli avsköljning med ljummet vatten. Det uppskattades av damen.
 
När jag var klar med hästarna och plockat undan alla prylar och fixat trailern. Serverades kvällsmaten till pållarna och så fixade jag mat och vatten till kittisarna i sadelkammaren. Klar i stallet så förpassade jag mig in i huset och fixade med kittisarna i huset. Kvällen får nu avslutas med lite TV-tittande innan det är dags att ta en närmare titt på kudden,
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0