24/8 Fredag - Blir inte som man tänkt sig...

Idag har det varit en lite rörig dag. Hur man än planerar sitt liv så blir det inte som man tänkt sig. Jag klev upp lite tidigare för att hinna fram till ett möte och förbereda mig ordentligt. På väg till jobbet så får jag ett telefonsamtal att ordföranden för mötet är tvungen att ställa in pga att någon vandaliserat hans bil under natten. Fy f*n - säger jag bara. Ingen rolig start på dagen för ordförandens del.
 
Så istället för att förbereda mig inför mötet så blev det till att jaga rätt på telefonnummer till de övriga fem personerna,men eftersom mötet var direkt på morgon så var det ingen som hade sina jobbtelefoner påslagna. Bara att gå till möteslokalen och invänta deltagarna. Som tur är har ju folk förståelser för oförutsedda händelser.
 
Jag hade jobb att göra och pysslade med det tills det att möte nr två skule börja. Det mötet blev av, men genererade en massa jobb åt mig, det är lätt kaotisk situation på jobbet. Idag blev min dag fylls typ "brandkårsutryckningar" - saker som inte alls var inplanerat, men som var tvungen att lösas akut. Lätt stressad stämplade jag så ut kl 14.45 och blev hämtad av T. Vi skulle iväg och hämta spån så här T's sista lediga dag innan han börjar nytt jobb på måndag.
 
Spånhämtningen avlöpte problemfritt i alla fall ;-) Ett fysiskt arbetspass som var avklarat på någon timme...
 
 
När spånhämtningen var avklarad så åkte vi och hämtade min bil och så full fart hemåt.
 
Väl hemma blev det lite mat och kaffe innan vi tog itu med att tömma trailern på svintunga spånsäckar.
 
Det som var trevligt att upptäcka när vi skulle ställa rätt spånsäckarna var att jag fortfortfarande har en igelkottsunge kvar i lagården. Har inte sett till piggarna på någon vecka och trodde att de försvunnit, men enhungrig liten pigge finns kvar :-)
 
 
När spånsäckarna var placerade i sitt förvaringsutrymme så tog jag itu med stallfixet. Det var riktigt mörka moln runt omkring, men uppehåll för tillfället. Eftersom M1 och P skulle komma vid 18.30-snåret så ville jag få in pållarna innan regnet skulle komma. Jag var klar med stallfixet strax innan 18-snåret och gav mig ut i hagen för att plocka in pållarna. Inga problem att fånga in Bianca, men så när jag skulle gå in med henne hade hon absolut ingen som helst lust att följa med. Dessutom fick Oktawia totalt tokspel och drog iväg åt andra hållet i vild galopp. Bianca slet sönder sin munkorgsgrimma och där stod jag med bara grimskaftet och fästringen... *suck*. Att försöka springa efter hästarna var ju bara att glömma... Bara att vänta på att hästarna skulle lugna ner sig och efter 20 min hade Oktawia rusat klart och två lätt varma hästar kunde placeras i sina boxar...
 
I väntan på att M1 och P skulle komma så förpassade jag mig in i huset och fixade undan i köket. Diskmaskinen var fylld med ren disk, vilket resultetat i en överfull diskbänk *harkel*. En insats gjordes gällande disken och till sist var diskbänken och övriga bänkar rena och fina. Det tog en stund, och under tiden så kom M1 och P, och Oktaiwa skulle ju fixas iordning för en tur till ridhuset och sista träningspasset innan tävlingen på söndag.
 
När jag så skulle ut igen blev det regnjacka på... nu hade ett rejält åskmoln placerat sig över Kartorp och det regnade på rätt bra. Gick ut till T som höll på och grejade i garaget och där stod jag ett tag pga regnet.
 
När jag sedan trodde att M1 var klar med Oktawia och det var dags att åka iväg, så ropade hon. När Oktawia rusade runt i hagen innan intaget så hade hon lyckats trampa av sig den högra framskon. Förbannade djävla skit!!!
 
Hur får man tag på en hovslagare en fredagkväll för att akut komma och slå på en tappsko innan söndag!!! Det finns liksom ingen jourhovslagare direkt.... Min ordinarie hovis visste jag var borta och tävlade sin häst. Fick tips på en som M1 kände till och hon svarade faktiskt i telefonen. Dock jobbar den hovisen på helger, men skulle eventuellt, eventuellt kunna åka till en av sina kunder som bor i närheten av mig, under lördagen. Då skulle hon kunna komma till mig också. Dock berodde det alldeles på ifall hennes kund hade tid för skoning i morgon. Det kändes tämligen osäkert och jag fortsatte mitt hovisletande. Iväg med ett SMS till min hovis med en förfrågan ifall hon visste någon som kunde hjälpa mig. Ringde sedan till ÖFK eftersom där är det fälttävlanstävlingar i helgen och då ska de ha en tävlingshovslagare. Fick tag i honom, men eftersom kl var 19.30 så hade han slutat arbeta för dagen. Inte mycket att göra, utan bara att hoppas hoviskontakten jag fick via M1 kunde i morgon.
 
Så istället för ett träningspass i ridhuset så rantade vi ut fyra vuxna personer och sökte av stora sommarhagen i hopp om att hitta tappskon. Jag visste ju på ett ungefär vart det var som Oktawia hade racat runt. Dock är det VÄLDIGT svårt att hitta en hästsko i en storhage. Man måste gå och stirra rakt ner i marken och så har en stor portion tur för att hitta hästskon. Vi hade tur! M1 hittade faktiskt dojjan - som att vinna högsta vinsten ;-). Trevligt fredagsnöje och inte alls vad man tänkt sig ;-)
 
Skon var rejält skev, men T lyckades räta upp den i stora skruvstädet.
 
 
Som avslutning på denna fredagkväll så ägnade jag mig en stund åt Bianca. Hon blev borstad och ompysslad, vilket den lilla fröken uppskattade.
 
Det verkar i alla fall lösa sig med hovslagare. Fick SMS från min ordinarie hovis att hon kan komma i morgon och slå på tappskon - vilken ängel! Fick precis därefter SMS från reservhovis att hon kunde komma eftersom hon skulle i närheten av mig och sko i morgon fm. Jag tackade för hennes engagemang och möjlighet för akututryckning en lördag, men förklarade att ordinarie hovis skulle komma. Det var OK. Nästan ett litet mirakel att lyckas få napp hos två hovslagare för akututryckning en lördag....
 
När jag var klar med Bianca så väntade jag på min kamrat CB som skulle shoppas sista svart/vita kattungen och vid 21-snåret kom hon och hennes familj.Färre och färre kittisar i sadelkammaren alltså ;-). Inga problem att fånga in den lilla söta kattfröken, hon fick en dos avmaskningsmedel (äckligt) och så in i buren. Nu är det bara en kittis kvar och han blir hämtad på tisdag.
 
Två kompisar och nu är det bara röda Tjatte kvar...
 
 
Tjatte blev lite ompysslad en stund innan jag så förpassade mig in i huset. Tanken var att det nu skulle bli en lugn kväll restan av fredagkvällen. Blev inte som jag hade tänkt mig...
 
Trött och utmattad efter tappskobekymret tog jag mig så in i huset. Tyvärr så var jag tämligen disträ och ouppmärksam och glömde totalt bort att jag hade Lexi lös i huset. Släppte alltså in Lillan.....
 
Det tog 3 sekunder och så var det hundslagsmål i köket :-O. Som tur var blev det fart på T och vi fick på en gång tag i varsin hund och så fick vi stå i några minuter och dra åt varsitt håll. Hundarna hade fått tag på varsit grepp i skinnet runt halsen på varandra. TIll sist så var de tvungna att släppa efter med käkarna för att ta nytt grepp och då fick vi isär hundarna och in med Lillan i badrummet. Tur i oturen uppstod det INGET sår på någon av dem. Det var bara matte och husse som nästan fick hjärtinfarkt - det är så fruktansvärt otäckt med hundslagsmål!!
 
Totalt utmattad förpassade jag mig sedan till soffan och nu får det bli TV resten av kvällen för att lugna ner nerverna. Så detta var allt för denna röriga dag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0