27/8 Måndag - morgonpigg....

Idag var jag rejält morgonpigg..... vaknade 4.00 för ett toabesök. Brukar inte vara några problem att somna om, men jag var totalt klarvaken... kl 5 klev jag upp. Då var det absolut ingen idé att ligga kvar i sängen längre. Alltså hade jag väldigt god tid på mig innan jag behövde vara på jobbet. Efter att fixat iordning mig själv, matpåse, fått i mig frukost och matat kissarna så blev det en tur till stallet. Kl 6 på morgon så stod jag och mockade för fullt ;-). Det var lite småkyligt ute så Lillan fick på sig sitt tunna täcke - annars ville hon inte gå ut. Pållarna fick klara sig utan täcke. Fixade klart med allt i stallet och det var rätt skönt att vid 7-snåret vara klar hemma och dra iväg till jobbet. Förvånade arbetskamrater noterade att jag på jobbet bra mycket tidigare än mot normalt ;-). Himla skönt med flextid :-).
 
Jag trodde dock att jag skulle säcka ihop framåt eftermiddag - det hade ju trots allt endast blivit 4 timmars sömn under natten. Men jag var pigg hela dagen. Slutade som vanligt och på vägen hem så for jag förbi willys och shoppade med lite förnödigheter. När jag kom hem så var det så pass könt väder att jag kunde sitta ute och käka och njuta av solen. Då kändes faktiskt riktigt bra att mockningen var avklarad :-).
 
Till sist så var det dags att sätta fart. Lite ridning stod på schemat och vid 18-snåret plockade jag in pållarna. Sedan placerade jag mig på en pall i sadelkammaren och hade en sista omgång med gos med lilla "Tjatte". En sån himla trevlig kattunge som nu har ny matte och husse.
 
När Tjatte med familj åkt hem så tog jag itu med Oktawia. Borstning och så in med prylar och hund i bilen för att dra iväg till ÖFK. T mötte upp vid ridhuset för att ta hand om Lillan och 19.10 satt jag i sadeln. I ridhuset var det ytterligare några ryttarekipage - gott om plats med andra ord. Jag hade inga planer på att rida värsta dressyrpasset idag efter pållan ändå tävlade igår. Alltså blev det ett lättare arbetspass på 50 med i skritt, trav och galopp. Inga konstigheter alls och pållan skötte sig bra. Avskrittning skedde utomhus eftersom det var en fin kväll - men hade lite problem att komma förbi stallarna. Stora byggställningar stod uppställda utmed stallet och de tyckte Oktawa var riktigt otäcka.... men vi kom förbi till sist. Bryta ihop och komma igen var Oktawias upplägg ;-)
 
Vid 20-snåret så klev pållan snällt in i trailern och vi for hemåt. Att vi fastnade i en åsk- och hagelstorm i går med damen i trailern verkade hon inte ha tagit någon skada av.
 
Var således klar med allt i stallet strax innan kl 21 idag - ovanligt tidigt ;-). Nu ska jag kolla lite på TV innan jag uppsöker sängen. Förhoppningsvis så blir det bättre med sömnd den här natten ;-)
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0