3/8 Fredag - Sista semesterdagen

Så kom den - sista sommarsemesterdagen.... Svårt att fatta att jag varit ledig i fyra veckor, men så är det... Hur tillbringas då den sista semesterdagen - själv med full rulle som vanligt ;-).

Vaknade vid 9-snåret - har gjort så de två sista veckorna - och det är det som är semester för mig. Att få sova tills jag vaknar utan väckarklocka ;-). Det fick bli frukost framför datorn, slösurfade lite och kollade vad som hänt i världen innan jag fixade iordning mig själv och satte fart. Jag fixade med stallet och alla djuren. Målade också foderbrädorna till lagårdsdörren en vända då vädret tillät det. När allt "jobb" var klart så piffade jag till mig själv och for in till stan.

Det blev en lunchdate med min kamrat MK och vi besökte en vegetarisk restaurang i stan. Det var en höjdare och vi kunde sitta ute och käka vår lunch. Hade en himla trevligt under 1,5 timme innan det var dags att röra på sig igen.

Jag var hemma igen strax efter kl 14. T var på plats och det var dags att åka iväg och hämta spån. Alltså hakades trailern på min bil igen, tomma spånsäckar packades in i trailern tillsammans med spade och så for vi iväg. Som tur var så var det OK väder, lite mulet och bra temperatur för fysisk ansträngning.

Det tog ungefär en timme att fylla de 20 säckarna med spån, vilket kommer räcka ungefär två månader. Tungt var det i alla fall och gamle volvon fick jobba hårt ;-). På vägen hem så passade vi på att åka in en sväng till Willys och shoppa hem lite mat. Sånt behövs också.

Väl hemma igen så käkade vi först kvällsmat innan vi tog itu med att lyfta ut spånet ur trailern. Spånet kunde inte stå kvar i trailern någon längre stund eftersom vi skulle iväg med Oktawia till ridhuset. Alltså var vi i full gång med att lasta ut spånet när M1 och P dök upp. M1 började med att träna med Bianca. Höll till i hagen och lät Oktawia var kvar. Oktawia tyckte det var lite lattjo lajbans när M1 sprang med Bianca och började busa runt lite - sicken kuse ;-)

När träningen med Bianca var avklarat så var det stora pållans tur. Oktawia blev iordningfixad för ett dressyrpass och vid 19-snåret var vi klara för avfärd - alltså åter mot stan för 3:e gången idag ;-).

Oktawia var seg som sirap och M1 fick jobba bra för att få fart på damen. När Oktawia väl kommer igång så jobbade hon bra, men det skulle vara lättare ifall hon visade lite mer egen bjudning... Ekipaget tränade på delar ur LA:1-programmet och det såg helt OK ut.

Vi var hemma igen cirka 20.30 och pållan blev sedvanligt omhändertagen. Kvällshavren serverades och som vanligt plockade jag undan alla prylar och mockade ur trailern under tiden som damen käkade upp havren. När jag var klar med allt så släpptes pållarna ut i hagen och jag själv förpassade mig in i huset.

Så var sista semesterdagen till ända och kvällen avslutas nu soffhäng och OS på TV:n. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0