9/8 Torsdag - En vanlig kväll...

Idag gick det lättare att komma upp. Kom faktiskt i säng vid 22-snåret igår kväll - alltså funkade det bra att kravla sig ur sängen vid 6.30-snåret i morse. Planen var att ta med mig egen cykel till jobbet eftersom jag skulle iväg på ett tjänsteärende direkt på morgonen. Dock ville jag parkera bilen vid min normala arbetsplats för att slippa betala en massa parkeringsavgifter. Tyvärr hade jag punktering på min cykel och det fick bli full fart till jobbet och så upp på kontoret för att boka en cykel. Kom iväg till mötet på exakt utsatt tid - chockade kroppen med en cykeltur i full fart så här på morgonkvisten ;-)
 
Mötet tog hela fm och så cyklade jag tillbaka till kontoret och resten av dagen förlöpte hyfsat lugnt. På vägen hem efter jobbet så blev det ett besök på Willys innan jag fortsatte hemåt. Behövde fylla på förråden i kylskåpet och till kittisarna. När shoppingen var avklarad så var det full fart hemåt.
 
När jag kommit hem och stod i köket för att fixa lite ätbart till mig själv så hörde jag plötsligt hur det blir ett fruktansvärt liv uppe på övervåningen. Det rumlade runt och en katt skrek i högan sky!! Livrädd att Lillan hittat på något så rusade jag upp på övervåningen, men mitt i trappan upp så möts jag av Nalle som flyr för livet och efter sig har han en vrålilsken Tussan!!
 
När Tussan jagat klart Nalle så sprang hon till sina små kittisare och uppe på övervåningen var det svarta pälstussar efter Nalle över hela hallgolvet och inne på toan när Tussan bor med sina kittisar. Hennes vatten var utspilt och det var kattmat och päls överallt. Förmodligen har Nalle försökt ta sig en titt på Tussans kattungar....
 
Nalle var inte beredd på att mötas av Tigermamman Tussan ;-) och tog sin tillflykt under min bil...
 
 
Allt var bra med Tussan och hennes kittisar och efter matning av dessa och mig själv så var det full fart ut i stallet. Som vanligt så fixade jag klart med mockning och hästarnas mat. Även katterna i sadelkammaren fick mat, vatten och sandlådan rengjord. Var precis klar med allt när vid 18.30 när M1 och P kom. Åter dags för pållans motion och idag hoppades vi att det var lite lugnare i i radhuset än vad det var igår. När Oktawia var iordningfixad så var det full fart till ridhuset och idag så var det lugnare där. Även ridskolan höll sin lektion utomhus och vi fick gott om plats i ridhuset med andra ord.
 
M1's strategi med att lägga upp ett lite högre tempo från början verkar ha gjort nytta. Hon behövde inte vara lika energisk med drivningen idag ;-).  Pållan skötte sig bra idag och ridpasset avslutades med att ekipaget red igenom LA:1 programmet och det gick helt OK. Oktawia har blivit jätteduktig på att göra skänkelvikningar - tur att nåt har blivit hyfsat lätt att göra i alla fall... ;-).
 
Efter avslutat ridpass så for vi hemåt och kvällen avslutades som vanligt med att jag tog hand om hästar och utrustning innan alla djuren fick en omgång med mat och det böjrade bli dags att förpassade mig in i huset. Innan jag gick in i huset så kollade jag till piggisarna. Och mycket riktigt - de satt och käkade mat ;-) Lite mer vatten behövdes i alla fall...
 
 
 
Min kväll får nu avslutas med lite TV-tittande innan det blir hyfsat tidigt sänggående ikväll också. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0