Lördag - Regndis...

Gick inte att ha något frukosthäng på balkongen idag. Regnet hängde i luften och riktigt grådisigt väder var det ute. Dock var det varmt OK temperatur och pållarna blev utsläppta utan täcken på sig. Mitt frukosthäng blev i stället framför datorn ;-).

Det var alltså inte målarväder idag så jag tog det lite lugnt på förmiddagen en stund innan jag gick ut i stallet och fixade med mockning och hästmaten. Även kittisarna i sadelkammaren fick rengjort i sandlådan och mat/vatten serverat. Sedan började konststycket att försöka fotografera busfröna... Kittisarna är ju födda 23 och 26 maj, alltså 12 veckor gamla och det är dags att de får flytta till nya mattar och hussar. Efter en lång fotosession fick jag några bilder som funkar att läga ut i en annons. En svartvit hona är tingad och jag fick besked från ÅE att de skulle ha den långhåriga svartsmoketjejen. Resten är till salu.
 
Ett helt underbart gäng med kattungar, men tyvärr kan de inte bo kvar hos mig - hur gulliga de än är ;-)
 
 
T och Lillan tog svampkorgen och for iväg till skogen för att leta efter kantareller. Jag pysslade med att läga ut en annons. Tvättade ett par maskiner och så tog jag rätt på ren tvätt och fixade även stryktvätten när jag ändå var i farten.
 
När jag ändå höll på med kläder så tog jag itu med att sy i ny dragkedja i ett par svarta linnebyxor. Det var lite trixit, men till sist så var det avklarat och symaskinen kunde ställas undan. På semestern så sydde jag nya dragkejdor i ett par ridbyxor, men sydde alldrig klart den bit av linningen jag sprättat upp. Det pysslade jag med så här en lördag eftermiddag. Linningen på ridbyxor är för tjock för att funka att sy med symaskin, alltså blev det nål och tråd för hand. Funkade det också, och på kuppen fick jag fler ridbyxor att använda ;-).
 
Vid 15-snåret var T tillbaka och med sig hade han lite kantareller. Så det fick bli lite kaffe i trädgården (det var faktiskt uppehåll) under tiden som han rensade gobitarna :-)
 
 
När T var klar med rensning av kantarellerna så var han uppenbarligen lite rastlös för han drog en vänta med åkklipparen och klippte av gräset på stallplanen, sedan roade han sig med att dra upp meterhöga brännässlor i syrénhäcken och avslutade arbetspasset med att dra en repa med grästrimmern och trimma fint runt träd, vid stallet och runt staketet vid huset. Välbehövligt :-). Nästan så man funderar vad som är fel när han utför dessa sysslor på helt eget bevåg.... ;-).
 
Jag roade mig med att röja upp i köket och fixa fart på diskmaskinen. Kollade mailen och responsen på min katannons hade varit god. En hel drös med förfrågningar om ifall kittisarna var kvar. Återstår att se hur många av dessa förfrågningar som är allvrligt menade.... Fick i alla fall ett telefonsamtal från en kvinna som letat efter en krämfärgad kisse med ljus och lykta. Kvinnan var på väg hem från Trollhättan till Gävle och skulle kunna åka förbi mig på vägen hem då jag bor ungefär mitt på denna sträcka... :-O Då vill man verkligen ha en cremefärgad kisse!!! Enligt beräknad körtid så skulle de vara framme hos mig lagom efter det planerade besöket i ridhuset så det funkade bra för mig.
 
Vid 18-snåret kom så ÅE och första kittisen fick följa med sin nya matte. Det var den vackra svartsmokefärgade fröken som fick följa med :-).
 
Vid 18.30-snåret kom M1 och P. Alltså dags för Oktawias motionspass. Damen blev iordninggjord för ett dressyrbesök i ridhuset och vid 19-snåret var vi klara för avfärd.
 
Oktawia var idag måttligt road av att utföra dressyrträning, men det var bara för damen att röra sig framåt ;-). Efter de sedvanliga protesterna under framridningen så blev det till att tråna på delar ur LA:1-programmet. Oktawia taggade till lite och då blir hon lite tvärtom. Istället för att vara seg och "stänga av" - så blir hon framåt men "stänger av". Damen "Kan själv" i alla väder ;-). Så det där med upptagningar och överångar till lägre gångart blir då inte helt lätt. Tar man i för mycket så blir damen arg och kör upp huvudet i luften. Man kan sitta ett helt varv och göra halvhalter och det händer ingenting när hon är på detta humöret. Frustrerande - fast på ett annat sätt än när hon inte vill röra sig framåt alls. Damen gjorde dock riktigt bra backningar idag. Ekipaget avslutade med att rida igenom programmet viket funkade OK, tyckte jag som stod på läkataren.... ;-) sedan finns det fortfarande massor som Oktawia behöver få till... t ex upptagningen och övergången till trav från ökad galopp... assvårt!
 
Precis när vi var klara och skulle lasta in pållan i trailern så ringde T och meddelade att kattspekulnterna från Gävle var på plats. De skulle underhålla sig med kittisarna de 10 minuter det tog för mg att köra hemåt.
 
Så in med pållan i trailern och full fart hemåt. Väl hemma så fixade jag av skydden på Oktawia innan hon blev placerad i sin box för en stund. Hon var rätt svettig så hon fick stå med fleecetäcket på sig en stund.
 
Kattspekulanterna från Gälve hade redan bestämt sig när jag kom. Det blev den cremefärgade killen som gick under arbetsnamnet Knatte. Sällskapet hade varit på kaninhoppning i Trotthättan så transportbur fanns att tillgå. Jag skickade med kattmat och skötelinformation innan sällskapet så for vidare till Gälve. Knatte kommer få bo på en gård där tillsammans med en annan katt, en massa kaninen och så shettisar. Kommer nog bli alldeles utmärkt.
 
Jag tog så hand om Oktawia innan kvällsmaten serverades. Plockade undan alla prylar och mockade ur trailern. Var klar i stallet vid 22-snåret och förpassade mig in i huset.
 
Resten av kvällen kommer nu tillbringas i soffan och lite TV innan det är dags att sova - så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0