1/12 Lördag - Ut på roligheter...

 Äntligen december! Jag gillar denna månad eftersom livet känns lite lättare med allt adventspynt i väntan på julen och att midvintersolståndet är överstökat ;-).
 
Idag så hade jag planer för lite roligheter. Så upp som vanligt för att släppa ut pållarna och servera dem frukost. Förpassade mig själv in i huset och fixade frukost som intogs framför morgon-TV. Softade någon timme i soffan innan jag satte fart och fixade ordning mig själv och gav mig ut i stallet. Ville fixa klart med mockningen innan jag gav mig av hemifrån. Oktawia hade bökat runt i sin box under natten, alltså tog mockningen längre tid än vad jag räknat med. Strax efter kl11 gav jag mig av hemifrån, lite lätt stressad.... Jag fick låna T's bil eftersom han skulle vara hemma och hålla koll på djuren.
 
Styrde kosan mot Karslund där jag sammanstrålade med kamraterna KN och KL. De hade redan hunnit shoppa en del och börja frysa om tårna ;-). Det jag hade på min shoppinglista var en krans till ytterdörren och lite saffransbullar. Hittade båda grejerna...
 
Mycket folk var det i alla fall och mysig stämning :-)
 
 
 
 Lite lätt sönderfrusna så lämnade vi till sist julmarknaden och gick till ridskolans Café för en fika. Varför stå på julmarknaden och drick kaffe när man kan gå in och sätta sig i ett varmt fik och samtidigt kolla på lite hästaqr ;-)
 
 
Vi fikade och hade det allmänt trevligt. KN hade köpt en lott och vunnit ett inslaget julklappspaket. Detta var hon naturligtvis tvungen att öppna och det verkade lovande först. Paket gömde nämligen en wiskeykartong, men tyvärr var det ingen dryck med - utan en julinspirerad snögubbe ;-). Det hade vi roligt åt ;-)
 
Karmat ICE anslöt sig till sällskapet och till sist så var det dags för oss att dra upp på stan. KN och ICE åkte med mig upp till KN's lägenhet där jag parkerade bilen. Restan av sträckan gick vi upp på stan och vid 13.30-snåret anslöt vi oss till kamrat SJL vid Clarion Hotell.
 
Resten av em tillbringades tillsammans med goda vänner och vi käkade allts julmat vid Clarion och himla trevligt hade vi. Maten smakade bra och många skratt blev det under tiden. Vid 16-snåret så var det dags att vandra vidare och som ytterligare tradition gick vi till Sister och spanade in deras reahylla. Och som vanligt var det ICE som hittade något att shoppa :-). Det fanns massor av fina kläder och prylar, men även om jag gått ner rejält i vikt så kan jag inte ha de riktigt små storlekarna *harkel*.
 
Klara med shoppingen på Sisters så vandrade vi över stan och nu lyser julbelsyningen över både Drottninggatan och de andra stora köpgatorn i stan - Fint är det...
 
 
På stan lämnade vi av SJL då hon ska åt ett annat håll. Vi övriga vandrade ner mot KN's lägenhet där jag hade bilen parkerad. Jag körde hem ICE då hon bor åt mitt håll. Jag själv var hemma vid 18-snåret - fortfarande mätt och belåten.
 
Självklart så pakade jag upp min shopping från julmarknaden. Dörrkransen pryder nu sin plats :-)
 
 
Jag förpassade mig sedan ut till stallet och fixade iordning pållarnas mat för kvällen och morgondagen. M1 och P hade varit ute på dan och promenerat med Oktawia. Så damen hade fått rört på sig i alla fall. När jag var klar i stallet så var det skönt att komma in i stugvärmen igen. Det var -8 grader ute och inne eldade T i båda kaminerna - alltså varmt och skönt.
 
Jag slösurfade en liten stund och som sällskap hade jag Hedvig som klättrade runt i fönstret. Fröken är lite intresserad av julpynktet jag plockat fram - eller också så tränar hon på att bli en söt lussekatt ;-).
 
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt. Lite glögg och provsmakning av lussebullarna fick det bli - smakade bra. För övrigt får kvällen nu avslutas med en film på Kanal 8, så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0