14/12 Fredag - Full rulle...

Idag var det bara -7 grader när jag knallade iväg till bussen - rena sommarvärmen jämfört med igår... ;-). När jag kom till jobbet så var det full fart direkt. Började med att växla några ord med förvaltningschefen angående gårdagens besked. Ett fall och beslut för IT-chefen blev det i frågan. Så nästa sak att ta itu med var att få tag på IT-chefen och meddelade att det är ändrade förutsättningar som har med IT's lokaliteter att göra. IT-chefen fattade ett beslut och skulle meddela berörda chefer. Jag tog itu med det fortsatta arbetet. Försökte få tag på lite olika personer, jag och IT-chefen var iväg och kollade på de blivande cheferna för IT Ledning. När klockan var 12.30 så stämplade jag ut och T hämtade upp mig. Flexledig resten av dagen för att hinna utföra ärenden, shopping och lite städning.
 
T och jag drog upp på stan och vi käkade lunch tillsammans - det blev kebabtallrik och proppmätt blev jag - trots att jag inte orkade käka mer än hälften. Vi fortsatte sedan iväg till ett Apotek och efter lite väntande fick T sitt blocktryck kontrollerat. T har ont i huvudet och det hjälper inte med värkmedicin, då är det bra att börja med en koll av blodtrycket. Det visade sig vara förhöjt och rekommendationen är att kontakta vårdcentral på måndag. Nu ska jag bara få T och fatta att det kan vara lite allvarligt att ha högt blodtryck...
 
När vi var klara vid Apoteket så gick vi vidare till leksaksaffären och efter lite letande hittade jag det jag skulle ha. Nämligen lämplig julklapp till min systerdotter, 2,5 år gammal :-).
 
När detta shopping var avklarad så fortsatte vi till Willys och helgshoppingen fixades innan det var full fart hemåt.  Väl hemma så satte jag fart. Packade upp varorna och så satte jag igång med städning av undervåningen. Det är två veckor sedan jag storstädade så det var lite hundhår på golvet. I övrigt inte så mycket att plocka undan. Så ut med mattorna, röjde upp i köket och fram med dammsugaren. Jag hann dammsuga undervåningen lagom tills det att min yngsta syrra med familj dök upp. Senast de var hemma i Sverige var i februari så det var jättekul att träffas. Mitt lilla syskonbarn var lite trött och förkyld men blev genast lite gladare när moster kom med julklapparna ;-).
 
När släktbesöket var över för idag så gav jag mig ut i stallet och fixade mockningen och pållarna mat. Var klar med stallfixet när M1 dök upp vid strax efter 18.30.
 
Idag var det dags för en tur till ridhuset och pållan blev iordningfixad och instoppad i trailern. Det snöade rätt bra när det var dags att fara iväg och det kändes bra att köra med 4-hjulsdrivna Hondan. Den är mycket bättre att dra med i dylikt väder än vad min gamla Volvo klarar.
 
Väl framme vid ridhuset så passade jag på att ta en promis med vovven under tiden som M1 värmde upp pållan. Lite lätt snöiga kom vi sedan in i ridhuset. Där var det full fart med ett par privatekipage som roade sig med att skutta små hinder. M1 och Oktawia hade ett lite buspass idag eftersom Oktawia stått i två dagar. Lite lätt markarbete som inkluderade galoppövningar, med bland annat galoppombyte. Damen gjorde ett par riktigt bra byten, även om hon gör det med rejält "lyft" med baken ;-). För övrigt var Oktawia var lite seg som vanligt. M1 hittade då på en övning som gick ut på att galoppera utmed hela långsidan, vända och så ösa tillbaka i galopp. Det tyckte Oktawia var lattjo lajbans värre och fick fart :-). Efter avslutat ridpass så var det full hemåt och pållan blev omhändertagen innan jag fixade undan alla prylar, mockade ur trailern och nattade pållarna.
 
När jag åter hade förpassat mig till huset så fixade jag det sista med städningen vilket innebar moppning av golven och när dessa torkat åkte mattorna på. Övervåningen får vänta till nästa helg ;-), helgen som kommer måste jag i alla fall plugga så det fick räcka med att fixa iordning undervåningen.
 
När jag var klar så parkerade jag mig i soffan och resten av kvällen får nu avslutas med soffhäng framför TV. Ett gammalt avsnitt av Tyst vittne fick duga som sällska.
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0