15/12 Lördag - Släktbesök...

 Snöandet från igår fortsatte även idag, men så ha ju SMHI varnet för snöstorm... Det var i alla fall inga problem att ta sig ut till stallet för att släppa ut pållarna och ge dem frukosthöt. Jag och vovven såg dock ut som snögubbar när vi om in igen.
 
Fixade iordning frukost och förpassade mig till soffa och morgon-TV. Det var skönt att ta det lugnt en stund. Det blev inte så långt stund i soffan dock. Jag väntade ju släktbesök och behövde sätta lite fart. Så när jag fixat iordning mig själv gav jag mig ut till stallet för att fixa klart mockningen. T var redan ute och höll på för fullt och körde med med snöslungan. Det hade kommit drygt decimetern snö och även om det inte slutat snöa så var det tydligt kul med nya leksaken ;-).
 
När mockningen var avklarad så förpassade jag mig in i huset och röjde upp i köket. Vid 12-snåret kom så syrran med sin familj och vi hade en trevlig stund tillsammans. Jag lagade en paj och syrran hade med sig lite lite julmat så vi hade knytis och mätta blev vi :-). Lilla Daisy var mycket piggare idag och fick vara med om kattgos på hög nivå. Utav någon anledning så var Tussan helt fascinerad av det lilla barnet och satt i hennes knä och lät sig bli klappad och kramat. Till stor lycka :-).
 
Till sist så var det dags för syrran med familj att fara vidare. Som vanligt när de kommer hem till Sverige så har de späckat schema ;-).
 
När besöket var överstökat så åkte T iväg till marieberg sväng, han skulle också iväg till lägenheten en sväng. Så jag valde att stanna hemma och passade på att plugga i lugn och ro i några timmar. Min 4:e inlämningsuppgift ska vara inlämnad senast i morgon kväll och jag hade 3 frågor kvar att svara på. Så jag lästa in mig, funderade, skrev minnesanteckningar och avslutningsvis så renskrev jag svaren på datorn. Det gick riktigt bra att författa ihop svaren idag. Det kan bero på att innan jag börajde med författandet så gick jag in på blackboarden och kolla ifall jag fått något resultat på inlämningsuppgift nr 3. Det hade jag fått och resultatet är VG. Blev helt lycklig och det var kalasbra för ambitionen och inspirationen att få till bra svar även på moment 4. Hittils har jag fått 2 VG och 1 G på kursen och vill ju ha ett par VG ytterligare så jag får VG på hela kursen :-).
 
T kom tillbaka efter några timmar och fick stå ut med att jag satt vid datorn och skrev för fullt ;-). Han gick ut och roade sig med snöslungan, men nu var det var det mildväder ute och alltså blötsnö. T fick gå över till hederlig skyffel istället. Framåt kvällningen så förpassade jag mig ut en stund i snön. Efter att ha suttit inne hela dagen så var det skönt att komma ut en sväng. Det hade slutat snöa och det var perfekt kramsnö och alltså passade jag på att bygga en snölykta - det var många år sedan jag lyckades göra någon dylikt och den lös upp fint i kvällsmörkret :-).
 
 
 
Resten av kvällen tog jag det lugnt. Parkerade mig i soffan och tittade på TV en timme tills det var dags att plocka in pållarna för kvällen. Kollade av pållarna och taog av det blöta täcket från Oktawia och så serverades kvällsmaten och det verkade pållarna nöjda med.
 
Min egen kväll avslutas med soffhäng och film på TV - så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0