24/12 Måndag - Julafton...

Klev upp vid kl 8 och släppte ut pållarna och serverade dem frukost. Förpassade mig sedan till soffan och morgon-TV med en mugg kaffe för en stund. Julaftonsmorgonen började lugnt med andra ord. När T kvicknat till och jag fixat iordning mig själv så fixade vi iordning en brunch bestående av risgrynsgröt och skinkmacka. Smakade kalasbra. Mätt och belåten drog jag sedan på mig stallkläderna och gav mig ut för att fixa iordning stallet. Mockade och fixade med pållarnas mat. Under tiden som jag fixade stallet så roade sig T med att skotta undan de 5 cm med snö som fallit under natten...
 
 
När stallet var klart och pållarna fått sitt lunchhö så förpassade jag mig in i huset och köket. Tillbringade några timmar med att fixa iordning julmat. Började med det viktigaste... saffranspannkakan ;-). En "måsteefterrätt" på julafton :-). Omelett med räkstuvning, köttbullar med spiskummin, prinskorv och Janssons frestelse tillagades också. Det som inte krävde så himla mycket förberedelse var ägghalvor, kallrökt lax och fransk löksill...
 
Vid 15-snåret var all mat klar och vi lät oss väl smaka. Som vanligt hade vi fixat iordning mat för ett helt regemente trots att det bara var jag och T som skulle käka av julbordet. Efter en timme var vi proppmätta och förpassade oss in i vardagsrummet för att vila på maten och titta lite på TV. Jag tillhör de få personer i detta land som INTE kolla på Kalles jul. Tycker det är helt värdelöst att sitta och glo på samma program år ut och år in! Om de åtminstone kunde visa lite olika teknade filmer från år till år - men icke... då får det vara och vi kollade på 5:an istället ;-).
 
Eftesom det är julafton så har jag även satt på fina röda rosetter på mina två svarta och långhåriga kiissar... ;-)
 
Hedvig i mattes knä - inte så nöjd över tilltaget med rosetten ;-)
 
 
Nalle - som accepterat mattes julutsyrsel...
 
 
Vi tog det lugnt resten av kvällen. Kollade på TV och öppnade julklappar. T blev mycket nöjd över högen med DVD-filmer han fick av mig och framför allt var han nöjd med armbandet jag shoppade åt honom på Guldfynd. Tydligen helt rätt ;-). Jag fick en ny morgonrock, satinunderlakan, raggsockar och material till ett fint armband. Nåt hittade han i alla fall utifrån min önskelista ;-). För övrigt fick jag jättefina julklappar mina goda vänner KN, SJL och ICE - passar toppenbra alltihopa :-). Julklapparna från min brevvän från skåne var också toppenfina och jag hoppas hon är lika nöjd med de som jag skickade till henne.
 
Julaftonskvällen avslutas så med att vi käkade lite dessertost och till det drack vi portvinet Grådask - smakade kalasgott :-)
 
Vid 22-snåret förpassade jag mig ut till stallet och plockade in pållarna för kvällen. Som vanligt blev Bianca livrädd för godispyntet jag hängt upp i hennes box och hon vågade inte gå in först. Oktaiwa fattade direkt att allt var ätbar ;-).
 
Resten av kvällen får nu avslutas med lite TV-tittande och soffhäng.
 
En riktigt God Jul önskar jag er alla!
 
 
 /Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0