25/12 Tisdag - Juldagen...

Vaknade upp till ett totalt igensnöat Kartorp!!! Fick knappt upp ytterdörren när jag skulle ut för att ta mig till stallet på morgonen. Pulsade ner till stallet och skottade så fram stalldörren - måste ha kommit 2 dm snö under natten och det snöade fortfarande rätt bra. När jag släppte ut pållarna så for Oktawia iväg i en vild galopp - uppenbarligen förtjust i den nya snön som kommit. Bianca klev ut från stallet - hamnade i snö upp till magen. Så den lilla shettisen vände sig om och gick in i stallet igen ;-). Jobbigt att röra sig när snön räcker upp till magen... men när matte bar ut frukosthöt så bestämde sig ponnyn för att det allt var värt lite pulsade för att få de åtråvärda stråna ;-).
 
När jag var klar i  stallet så pulsade jag tillbaka till huset. In och satte på kaffe och när det var klart serverade jag T som fortfarande låg och sov. Berättade om snön och det tog inte många minuter innan han var uppe ur sängen, hoppat i kläderna, slängt i sig kaffet och satt igång.
 
Fullt ös med snöslungan så att säga....  
 
 
Cirka 1,5 timme senare kom han in - då var stallplan, gårdsplan och uppfarterna skottade. T själv var hungrig och det fick bli likadan frukost som igår. Alltså risgrynsgröt och skinkmacka :-).
 
Efter brunchen så förpassade jag mig ut till stallet och fixade klart med mockningen. När jag ändå var ute så passade jag också på att utöva lite lädervård i sadelkammaren. Båda mina sadlar fick sig en omgång av lädersåpan, likaså pållans träns. Välbehövligt var det! Sadelpadd, sadelgjord och schabrak fick sedan följa med in i huset för att så småningom hamna i tvättmaskinen...
 
Framåt dan så hade det slutat snöa och det var riktigt skönt ute. Passade på att skotta rent runt kökstrappan innan jag förpassade mig in i huset.
 
Thade passat på och vilat under tiden som jag grejade ute och undrade om jag ville hänga med in till stan en sväng. Eftersom den allmänna vägen blivit plogad så verkade det vara framkomligt i alla fall. Alltså drog vi iväg en sväng. Först en tur till lägenheten och kollade till den. Sedan blev åkte vi ut till Marieberg. Själva gallerian hade stängt, men T var nyfiken på mellandagsrean på Elgiganten, så dit for vi. Mycket folk var det och jag fattar inte alls vad det är som är så mycket billigare nu än vad det brukar vara. Inte upptäckte jag några fynd direkt. Samma sak på Mediamarkt - same shit but different... Shoppade gjorde jag på XXL och då ett par ullsulor till mina vinterkängor. Vi stannade också till vid ÖoB eftersom jag behövde shoppa hem maskindiskmedel och lite hårschampo. När detta var avklarat så var det full fart hemåt.
 
Vi kom hem igen vid 16-snåret. Lagom till pållarnas em-hö. När jag kom in i huset så upptäckte jag att några av mina husdjur roat sig kungligt under tiden som vi varit borta...
 
Julgranen - blir aldrig mer vad den varit...
 
 
Ingen av kittisarna erkände sig skyldiga. Fanns inte en katt på undervåningen - men hittade tre stycken sovandes i min säng på övervåningen - SÅÅÅÅ oskyldiga ;-).
 
Fixade iordning granen så gott det gick. Får se hur länge den klarar sig nu. Det var sedan dags för mat för oss tvåbenta. Mycket mat kvar sedan igår - alltså blev det julbord igen :-). Proppmätta förpassade vi oss sedan till soffan och det fick bli en film som avslappning. T ville kolla på Ice Age 4 som han fick av mig i julklapp - den var sevärd :-).
 
Resten av kvällen kommer jag att ta det lugnt. Elda i brasan och kolla lite på TV. Snart dags att dra ut till stallet och kolla av pållarna innan kvällsmaten - men för övrigt så händer nog inget speciellt ;-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0