28/12 Fredag - kort vecka....

Snabbt blev det fredag denna vecka och idag var det segt att ta sig upp ur sängen. När jag kom ut till stallet så låg båda pållarna ner och var trötta de också. Bianca snarkade och var jättetrött - hon vaknade till till ordentligt förrän jag gick in till henne och väkte den lilla fröken... När så frukosten serverades ute så blev det fart på båda pållarna och de vaknade till ;-).
 
Även denna arbetsdag sysslade jag med fakturasoppan och lyckades få rent i min inkorg i fakturasystemet innan arbetsdagen var avklarad.
 
När arbetsdagen var avklarad kom T och hämtade mig och vi for iväg till Willys och shoppade med lite mat hem. När vi var hemma igen så fixade vi lite käk och så fika innan jag drog på mig stallkläderna och gav mig ut till stallet.
 
Jag fixade med mockningen och kritternas -at som vanligt. Det var kallare på termometern idag -8 grader, men det blåste inte och därför kändes det nästan mildare än i går kväll...
 
Vid 19-snåret kom så M1 och P - dags för pållans motion och små skutt över hinder stod på schemat.
 
Så vid 19.30-snåret drog vi iväg och efter lite om och men var vi framme vid ridhuset. Först så höll jag på att kana av med nerfart för det var glashalt och trailern tryckte på bilen rätt bra. När vi sedan åkte några 100 meter fick jag tvärstanna mitt i en liten backe eftersom jag mötte en stor traktor med långt och brett släp. Traktorn kom förbi - men det var på det berömda håret... när jag sedan skulle åka höll jag aldrig på att komma iväg pga isig väg. Hondan fick jobba hårt med alla 4 hjulen innan vi äntligen rörde oss framåt.
 
Till sist så var vi vid ridhuset och vi lastade ur damen och förpassade oss till ridhuset. Under tiden som M1 värmde upp pållan så fixade jag och P fram lite hindermaterial och dagens övning var samma som förra veckan. Oktawia var inte på riktigt lika arbetsvilligt humör som igår. M1 fick jobba bra för få damen att röra sig framåt ;-). Även om det fanns en del att önska när det gällde framåtbjudningen så skuttade hon i alla fall över hindret tämligen OK. Jobbade på rätt ok med andra ord.
 
Vi var hemma igen strax innan 21-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen innan kvällsmaten serverades och jag fixade undan alla prylar. När jag var klar i stallet för kvällen så förpassade jag mig in i stugvärmen och nu får det bli soffhägn resten av kvällen. Har en sammanhängande ledighet om 9 dagar att se framåt emot. Ska bli skönt att vara lite ledig :-)
 
Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0