29/12 Lördag - Lite småpyssel...

 Upp som vanligt och släppte ut pållarna och serverade frukosthöt ute. Det blev dock inget soffhäng efteråt. Utan jag fixade iordning mig själv omgående. Fixade iordning frukost och väckte T. Det hade snöat under natten, cirka 5 cm, så T förpassade sig snabbt ut och drog igång snöslungan. Snart var stallplanen skottad och vid 9.30-snåret drog vi iväg. Det var dags att shoppa hem ett lass snö - lite snö är inget hinder. Dock var det riktigt svinhalt ute och vägarna moddiga. Vi körde med Hondan så vi tog oss fram bra. Gamle Volvon hade inte klarat sig riktigt lika bra. På vägen hem så hade det börjat regna och det gick inte att köra speciellt fort... Under tiden som vi var iväg och shoppade hem 550 kg, så var M1 och P ute och motionerade pållan. Blev nog lite lugnt skrittjobb i hagen för att slippa riskera möte plogbilen.
 
T och jag lyckades ta oss hem med hö och för att hämta kraft för att få upp det på höloftet så blev det en fikapaus innan vi tog itu med kraftansträngningen att lassa upp höt. Kaffe, saffransbulle och pepparkaka smakade fint och stärkta av detta gav vi oss ut till stallet och snart var hölasset på plats och pållarna har nu mat för dryga månaden framåt :-)
 
 
När höt var på plats så tog jag itu med att fixa stallsysslorna. Mockade, fixade vattenhinkarna och gjorde iordning kusarna hö. När detta jobb var avklarat så förpassade jag mig in i huset och det var dags att fixa något ätbart. Idag fick det bli en janssons frestelse - T skalade potatisen och jag fixade resten. En timme senare lät vi oss väl smaka :-). Janssons är smasken ;-).
 
Mätta och belåtna så tog vi det lugnt resten av em-kvällen. T förpassade sig till soffan och slappade med att kollade på TV. Jag roade mig med att pyssla lite. Jag fick ju material till ett armband av T i julklapp och så shoppade jag ytterligare en materialsats häromdagen.
 
Jag började med T's julklapp och efter någon timme var jag klar... Blev jättefint - även om det var svårt få till en snygg rosett ;-)
 
 
En snygg ask följde med materialet :-)
 
 
När jag ändå var i pysslartagen så fortsatte jag med nästa armband - en modell i helt annan stil. Här har jag också återanvänt några kulor som tidigare satt på ett Pilgrimarmband. Det armbandet har tyvärr gått sönder - men lyckades rädda 3 kulor som bara väntat på att få hamna på något annat armband. Efter lite pillande i cirka 1,5 timma var även nästa amband klart :-)
 
 
Blev jättenöjd och jag gillar ju "skrammelarmband" ;-). 
 
 
Nöjd med mitt pysslande fick det sedan bli soffhäng resten av kvällen bortsett från intag och kvällsmatningen av pållarna. En lite lagom slö kväll med andra ord ;-)
 
Roligare än så här blir det intge idag i alla fall!!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0