3/12 Måndag - Svinkallt...

Nu har kylan smällt till. I morse så var det -17 grader - alltså rejält kallt.  När jag släppt ut pållarna så släpade jag med mig vattenhinkarna in till huset. Det lilla vatten som fanns kvar var helt genomfruset. Det fick sedan bli en promis till busshållplatsen eftersom min cykel inte trivs så bra i kylan. Inga fungerande bromsar....
 
Arbetsdagen försvann i ett hektiskt tempo och vid 16.30 var det dags att stämpla ut och fara hemåt. T kom och hämtade mig och det var skönt att inte behöva stå och frysa i kylan.
 
För övrigt så har vi idag fått ett sorgligt besked. Svärfar blev hastigt dålig i natt och somnade in i morse :-(. Gamle mannen blev drygt 85 år - en aktningsvärd ålder! Svärfar - RIP. Självklart sorgligt, men inte helt oväntat. I morgon ska T och hans syster i alla fall sammanstråla vid begravningsbyrån och fixa med det praktiska.
 
När vi kom hem till Kartorp så blev det kaffe och lite käk. Satte igång en brasa i kaminen och så satte jag lite fart. Ut i kylan och fixade stallet. Höll på att förfrysa fingrarna under tiden som jag mockade eftersom metallskaftet blev svinkallt i kylan. Lätt frusen fixade jag klart stallet och plockade in pållarna. När jag sedan skulle försöka få loss isen ur hästarnas vattentunna så lyckades med konstycket att spräcka isen i tunnan och skvätta ut resten av isvattnet över mig själv. Rätt oskönt. Alltså blev det till att gå in och värma upp mig och ta på mig torra ridbyxor ;-). Letade rätt på mina vinterfodrade ridbyxor - ett bra alternativ i kylan.
 
När jag var ombytt så var det full fart ut till stallet och jag fixade iordning pållan i raketfart. Strax efter 19-snåret så for vi iväg till ridhuset. När det är så här svinkallt så är det skönt att kunna traila till ett uppvärmt ridhus.
 
Ikväll var det full fart i ridhuset, förutom ridskolegrupp var vi 5 privatekipage i ridhuset. Lite rörigt blev det mellan varven, men pållan blev motionerad i alla fall.  För övrigt så var damen lite seg och stum i munnen, men vaknade till på slutet av ridpasset. Lång startsträcka så här i kylan.
 
Under tiden som jag red var T ute på en promis med Lillan och det gick bra trots att det var kallt ute. Lillan hade sitt tjocka täcke på sig och hade inte frusit något. Vi var hemma igen vid 20.30-snåret och pållan blev sedvanligt omhändertagen. Snabbt fixade jag sedan iordning stallet och pållarna fick sin kvällsmat. Förpassade mig sedan in i huset och såg till att kaminen fick fyr innan jag placerade mig i soffan. Nu får det bli CSI som avslutar min kväll.
 
Så detta var allt för idag!
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0