6/12 Torsdag - Dagen efter....

 Under natten så har snöstormen bedarrat. Kunde ta mig ut till stallet och släppa ut pållarna. Ponnyn såg rätt förvånad ut när hon klev ut från stallet och landade i snö upp till magen ;-).
 
När jag sedan skulle ta mig till bussen så blev det lite spännande. Den kraftiga vinden plus att det kommit rätt mycket snö hade gjort att jag fick pulsa i djup snö de 300 meter som är ut till allmän väg. Snöndjupet på gatan var mellan 40-80 cm.... så det var rätt jobbigt. Jag hade gått hemifrån i god tid för jag förstod hur det skulle se ut ute. När jag väl kom fram till allmän väg så var det plogat och resten av promisen till busshållplatsen gick bra.
 
Arbetsdagen försvann sedan i ett navs och vid 16-snåret var det dags att stämpla ut och knalla iväg till bussen. Det var ingen idé för T att köra hem mig innan jag visse ifall gatan fram till huset var plogad.
 
När jag kom hem så hade grannen plogat gatan, så det var inga problem att ta sig fram. Jag ringde T och berättade att det var fritt fram att köra, eftersom han skulle komma och hjälpa mig att skotta bort snön från gården. Han var snart på plats och hans lösning på snöproblemet var inte att slänga sig över snöskoveln, nä - på med trailern och så iväg för att shoppa en snöslunga. Jag påtalade för drygt en vecka sedan att skulle inköp av snöslunga ske - så var det läge då... men nä! T ville vänta tills snön verkligen kommit - och nu har den gjort det med besked. Så vi drog iväg in till stan med släpet på bilen. Tror ni det blev något inköp av snöslunga... nä! I den prisklassen T tänkt sig så var det slutsålt överallt. Så det var bara att åka hem och faktiskt använda snösläden och snöskyffel jag har... ;-)
 
T började med att skotta av min uppfartsväg. Där var det 80-100 cm djup packad snö pga att det drivt igen totalt. Jag roade mig med att skotta av stallplanan - där var det 20-40 cm snö - fullt tillräckligt. Tungt arbete, men till sist så var stallplanen och gårdsplanen framkomligt :-)
 
 
 
 
 
T var inte så uthållig, utan fick ont i ryggen. Jag är ju starkare antagligen efter många års mockningsarbete - trots att jag haft ett diskbråck i längryggen för många år sedan. Så när vi skottat så mycket vi orkade idag så åkte T vidare till lägenheten och jag förpassade mig till stallet och tog itu med nästa arbetspass - Det tog mig en timme att mocka rent boxarna, ströa med nytt spån, fixa iordning maten och vatten till pållarna. Var klar strax innan kl 21 och pållarna fick komma in till nyfixade boxar. Kollade av pållarna och knackade bort snöklumparna i hovarna och så var det klart ute för idag.
 
Jag och Lillan förpassade oss in i huset och det fick bli soffhäng framför Criminal minds innan det är dags att inta horisontalt läge. Så detta är allt för idag!
 
/Lizzie
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0