7/12 Fredag - Mera skottning...

Efter en hektiskt dag på kontoret kom T och hämtade mig kl 16.00 när arbetsdagen var avklarat för den här veckan. Han hade varit och hämtat min trailer - han hade fortfarande hopp om att få tag på en snöslunga... ;-)
 
Vi åkte först iväg till Willys och shoppade lite mat, sedan var det full fart ut till Marieberg. Hjula skulle ju få in ett gäng snöslungor idag. Visade sig att alla var slutsålda - självklart ;-). Alltså blir det till att använda handkraft för att bli av med resten av snön hemma. Men innan vi for hem igen så blev det en vända in på gallerian. Jag behövde strumpor inför morgondagens kommunfest och hittade ett par jättefina med blommönster på Lindex. Jag hann också med ett par julklappsinköp när jag ändå var inne på gallerian. Det var rätt tomt på folk så det gällde att passa på att shoppa när man ändå var i farten :-).
 
Vi for sedan hemåt, intog lite middag och så var det till att ta tagi kvällens fysiska arbete. Nämligen att skotta rent min upp- och nerfart plus vändplanen nedanför kullen. T började med vägen upp till mitt hus. Ett digert arbete eftersom där hade det drivit igen ordenltigt. Hårt packad snö som var mellan 60-80 cm snö och på en sträcka av 100 meter... Jag började med att skotta av vändplanen, där var det 30 cm snö - fullt tillräckligt. Jag hade snösläden och T hade snöskyffel. Det visade sig snart att T fick väldigt ont i ryggen av att skyffla snö - böja benen vet han inte vad det är... så vi bytte. Jag har en viss vana av att skyffla efter många år med mockningsarbete ;-). Så med gemensamma krafter och 2 timmar senare så var upp- och nerfart fixade, även vändplanen var avskottad. Jag fixade mockningen i stallet och hästarnas mat. Var klar med allt tll 21-snåret och pållarna fick komma in. Snabb kolla av hästarna och snöklumpar slogs bort ur hovarna. Väntar fortfarande på att hovis ska höra av sig så pållan kan få snowgrips - behövs nu.
 
Lite lätt ledbruten blir det nu till att placera sig i soffan och det får bli soffhäng framför TV:n resten av kvällen och roligare än så här blir det inte idag :-)
 
/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0