11/2 Lördag - mera ork...

Vaknade upp och kände mig bättre idag. Fortfarande täppt i näsan, men inte lika kraftlös. Tur var väl det eftersom huset var i stort behov av städning... För att inte slappa för mycket så blev det ingen frukost med soffhäng, istället så fick det bli lite datorsurf vid skrivbordet under tiden som jag fick i mig kaffe och mackor.

När jag väl fått ordning på mig själv så började jag med städningen. Började på övervåningen och hann damma överallt och plocka undan tvätt och prylar. Innan jag fortsatte med samma sak på undervåningen så hängde jag med T ut till Marieberg. Där besökte vi en leksaksaffär och shoppade en mysig Nalle till min systerdotter. Vi gick sedan en repa i Gallerian innan vi fortsatte till Cafegarden där T bjöd mig på lunch. Vi käkade räksallad och till efterrätt blev det en wienersemla - allt smakade hur bra som helst :-). Mätta och belåtna åkte vi vidare till Willys där jag shoppade med lite förnödigheter. Innan vi sedan åkte hemåt igen blev det även en sväng till Biltema eftersom halvlyset på min bil var trasig. Ett snabbt besök till lägenheten för att kolla till läget där och så tillbaka till Kartorp.

På plats hemma så tillbringade jag resten av em med att städa huset. Dammade undervåningen under tiden som T dammsög övervåningen åt mig. Jag moppade sedan golvet på övervåningen, men sedan drog jag på mig stallkläderna och satte full fart ut till stallet. Jag behövde passa på att utnyttja lite dagsljus innan det blev för sent. Dags för pållans motion med andra ord.

Eftersom jag fortfarande är förkyld så blev det inga jätteavancerade övningar, men jag orkade tömköra damen ett pass. Vi höll till i hagen och vi jobbade på övergångar. skritt-trav-skritt och halt-trav-halt. Funkade bra och vi avslutade arbetspass med lite galopp - funkade helt OK. Inte så jättehårt jobb, men damen fick röra på sig i alla tre gångarterna. Pållan verkade nöjd i alla fall ;-). När Oktawia blivit ompysslad så fick det bli hagen igen där em-maten serverades till pållarna. Jag fixade sedan klart med allt stallfix och hästarnas mat innan jag gick in och fortsatte med städningen.

När jag kom in så hade T varit snäll och dammsugit undervåningen åt mig, alltså kunde jag ta itu med att fixa handfat och toaletter, innan jag avslutade med att moppa golvet. T hjälpte mig sedan med att skaka alla mattor och filtar, jag bytte lakan i sängen, satte på en omgång tvätt till. Nu började städningen lida mot sitt slut och resten av kvällen tillbringades framför TV:n med avbrott vid 21-snåret för att ta in pållarna och kvällsmata dem.

Det som fick avsluta lördagkvällen var ett avsnitt av Sherlock på 1:an och roligare än så blev det inte idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0