12/2 Söndag - Finbesök...

Fortfarande förkyld, men kände mig mycket piggare när jag kravlade mig ut till stallet för att släppa ut pållarna. Finns hopp om liv med andra ord ;-). Käkade frukost framför datorn innan jag tog mig till duschen. När jag sedan kom ut till köket igen så upptäckte jag att två av mina kissar uppskattade det nystädade köket ;-)

Tussan hade lagt sig under mattan på kökssoffan...



Minna hade helt fräckt lagt sig tillrätta mitt på köksbordet - ny duk ni vet... ;-)



Lillan då... ja hon hade parkerat sig i fåtöljen framför kaminen - finns ju sämre ställen att sova på ;-)



Vilka lata djur man har ;-). Nåja, det blev i alla fall slutlatat för Lillan eftersom T fick för sig att ta en långpromenad med henne. Det var strålande vackert vinterävder idag, men att ge sig ut på en långpromis var nog för mycket för min förkylda kropp. Så under tiden som T och Lillan tog långpromenaden gick jag och Lexi ut för att fixa stallet. Med mig hade jag kameran - tänkte passa på att utnyttja solljuset lite.

Upptäckte på en gång ett trevligt fotomotiv. Nalle hade hittat ett strategiskt ställa att placera sig på. Nämligen ett avsågat träd - precis innan han placerade sig på denna lämpliga plats. Så hade påsen med fågelmat varit helt full med fåglar. Nalle såg sin chans att lite lätt fixa sig en smarrig lunch...

Snopet för Nalle att fåglarna inte var snälla och stannade kvar vid fågelmaten ;-)




Hallå, var är alla fåglarna... ni var ju här alldeles nyss ;-)



Jag förpassade mig till stallet där jag mockade båda boxarna och gjorde rent vattenhinkarna. Idag var det rätt behaglig temperatur ute och boxbäddarna var inte genomfrusna ;-).

När jag var klar med mockningen så gick jag lös i sadelkammaren. Även denna var i behov av städning. Så jag dammade av hyllorna och torkade av diskbänken. Plockade lite ordning på skydd och täcken. Avslutade det hela med att sopa golvet - och det vips så såg det bra mycket trevligare ut ;-).

När jag var klar med allt fix i stallet så var det dags att servera pållarna lunchhöt - mums tyckte pållarna :-)



Under tiden som jag pysslat i stallet så hade Lexi roat sig själv med att rusa runt som ett vettvilling ute på gården. Energi till tusen har den damen... tycks alldrig ta slut heller...

Fullt ös - medvetslös



Yihaa



Till sist så var det dags att ta sig in i huset, Lillan och husse var på väg tillbaka och då är det inte lämpligt att ha Lexi lös i trädgården. Vi vill inte ha något hundslagsmål.

Så vi förpassade oss in i huset och jag bakade iordning en blåbärskaka till eftermiddagens fika. När kakan var placerad i ugnen så fixade jag iordning lite lunch till mig och T. Fick bli lite omelett och grönsaker, men det smakade bra. Efter lunchen var jag tvungen att vila en stund så det fick lite slösurfning på datorn.

Blåbärskakan blev bra i alla fall :-)



Efter en stunds vila så blev jag dock lite rastlös, så jag tog itu med lite stryktvätt. Det visade sig att soffan var i alla fall upptagen... Lillan var väldigt nöjd över att få lite kvalitetstid med sin husse ;-)

Två stycken stora soffpotatisar.



Så under em fick jag stryktvätten fixad. Inte speciellt ansträngande, bara himla långtråkigt. Jag väntade på finbesök och visste inte exakt när min syrra från England och hennes familj skulle dyka upp. Men jag hann stryka klart hela högen med stryktvätt - och det var ju bra. Jag behövde inte heller stressa med att hinna fixa pållans motion - den fixade M1 och P under em då det gav sig ut på en skrittur i det fina vädret. Syrran var i alla fall på ingång lagom när M1 var klar med pållan. Så de små djuren fick stå kvar i stallet eftersom min lilla systerdotter skulle få titta på pållarna lite närmare. Min systerdotter fyller snart 2 år och har aldrig sett en häst tidigare ;-)

Så vid 15-snåret dök syrran och co upp. Lilla D hade sovit i bilen och var lite yrvaken, så när hon kvicknat till gick vi ut till stallet.

Lilla Bianca var jättenyfiken på besökarna, lilla D tyckte att Bianca var en skum typ ;-). Däremot var D helt fascinerad av Oktawia - stor häst är det tydligen som gäller. Syster yster tyckte däremot att det var trevligt att få gosa med ponnyn ;-).

Resten av em tillbringade sedan i sällskap av syster yster med familj. Fika i form av kaffe/saft och min goda blåbärskaka med vispgrädde - smakade mums :-)



Lilla D fick ett paket innehållande en Nalle av mig och T. Det uppskattades ;-). Hade en trevlig em/kväll tillsammans med syrran och Co innan det var dags för dem att fara till stugan de hyrt för helgen. Jag själv for in till ÖFK för att vara med på ett "dressyrmöte" som tog ett par timmar. När jag kom hem igen så var det dags att ta in pållarna och ge dem sin kvällsmat.

Det som nu får avsluta min kväll är slutet av Wallanderfilmen - och snart är det dags att ta en närmare titt på kudden.

Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0