19/2 Söndag - Slappardag...

I morse var det lite spännande när jag skulle ge mig ut i stallet för att släppa ut pållarna. Gårdagens snöande och sedan regnande hade förvandlat hela gårds- och stallplanen till en verritabel isbana...



Vovven var som bambi på hal is och jag stapplade mig ut och fick klättra runt trailern för att komma till halkfri mark ;-). Skridskor hade varit en bra utrustning... När pållarna väl var ute och fått sin frukost så var det bara till att försöka att kravla sig tillbaka in i huset utan att ramla omkull och bryta sig sönder och samman. Inte helt lätt...

Efter kampen mot isan så fick det bli kaffe och frukost med soffhäng framför TV innan jag fixade iordning mig själv och drog på mig stallkläderna. Innan jag tog itu med mockningen så fixade vi med salt och sand på isen. Min gata upp till huset är helt isbelagd och för att ta sig upp med bil och släp så var sand och salt nödvändigt.

Jag fixade mockningen, på med nytt strö och gjorde rent vattenhinkar. Pållarna fick sitt lunchhö och så var det dags att fixa lite lunchmat till oss tvåbenta. Efter maten så fick det lite kaffe och jag funderade på ifall det skulle vara total slapparem, men T var sugen på att åka ut en vända till Marieberg så frampå em drog vi iväg en sväng. Det var inte speciellt mycket folk på Marieberg och vi gick och kollade runt lite i affären, men det blev ingen shopping. Är inget speciellt som jag behöver för tillfllet ;-). Dock blev det en sväng in på Coop för att shoppa lite kylskåpsvaror innan vi åkte hemåt igen.

Var hemma till kl 16 och det var dags att ge pållarna sin em-mat och så lagade jag mat till oss och min matlåda. Det fick bli kyckling i sweet chili med wokgrönsaker och couscous. Smakade bra.

Vid 17.30 så var det dags att dra på sig stallkläderna igen och så ge sig ut. Trailern hakades på bilen - sandningen och saltningen hade gjort verkan och skulle kunna ta oss i väg till ridhuset. T och Lexi for vidare till lägenheten och jag förpassade mig till stallet. Fixade iordning pållarnas mat och så fick pållarna komma in. Jag passade att pyssla om Bianca lite. Fröken tyckte det var mysigt att bli ordentligt borstad - hon uppskattade uppmärksamheten ;-). Hade precis ställt in Bianca i sin box när M1 och P dök upp. Oktawia blev iordningfixad för ett dressyrpass i ridhuset och när hon hade utrustningen på plats så var det dags att åka iväg till ridhuset.

När vi kom fram till ridhuset så var det tomt och övergivet. Behövde inte trängas med andra ord ;-). Dagens arbetsbörjade med att Oktawia fick skritta fram lång och låg, denna form fick hon behålla när hon jobbades igång och även under uppvärmning i galopp. Uppenbarligen så funkade denna uppvärmning bra för damen för hon skötte sig kalasbra resten av arbetspasset. Det börjar också bli dags för pållan att lära sig lite nya saker, och idag introducerades galoppombyte. Ekipaget fick rida på en stor 8-volt och på mitten vid byte av varm, lades en bom på marken. Lättare att byta galopp om hästen har en bom att galoppera över. Detta tyckte Oktawia var lattjo lajbans värre och helt plötsligt så taggade damen till och visade både vilja till framåtbjudning och skolor ovan mark. Innan varje galoppombyte var hon tvungen att göra ett jämfota skutt med båda bakbenen och så en kick med dessa. Hon fick i alla fall till några bra galoppombyten också :-).

Mycket nöjda var vi idag med pållans arbetsinsats. Damen skötte sig riktigt bra :-). Var hemma igen strax efter kl 20 och damen blev omhändertagen och arnika masserades in runt manke och bogblad. Plockade sedan undan alla prylar och pållarnas kvällsmat serverades. När jag var klar med allt i stallet och trailern var parkerad på sin plats så var det dags att förpassa sig själv in i huset.

Kvällen får nu avslutas med Wallanderfilmen - i morgon är det åter dags för arbete :-)

Så detta var allt för idag

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0