22/2 Onsdag - Hemmakväll

Äckligt skitväder var det idag också. Total ishalka på morgonen och när jag skulle åka till jobbet så gled jag på tvären nerför min kulle :-O. Landsvägen var också hal så det blev till att köra sakta och jag tog mig till jobbet utan några incidenter.

Full rulle hela dagen och så vid 17-snåret var det dags att fara hemåt och regnet vräkte ner. Stannade till vid Willys på vägen hem och shoppade med lite mat hem. Fortsatte sedan hemåt i spöregnet, men nu var i alla fall isen borta...

Planen för idag var en stillsam hemmakväll och det kändes skönt att inte behöva ge sig ut i regnet med bil och släpet. Men först fick det bli lite mat. Fick bli risgrynsgröt idag och det smakade mums ;-).

Kollade lite mail och fixade lite tvätt innan jag gav mig ut till stallet och fixade med mockningen och hästmaten i lugn och ro. Jag var klar i stallet strax efter 19-snåret och tänkte jag skulle vara lite omtänksam och plocka in pållarna till sina nystädade boxar. La in hö så de skulle ha något att tugga på. Ger mig sedan ut i hagen med ficklampa för att leta rätt på kusarna. Vandrade runt i den 1 hektar stora hagen och ropade och letade men inga hästar.... Det spöregnade ute så det var svårt att se något. Gick in i stallet och hämtade en hink med havre och så ut och letade igen. Efter att ha vandrat runt i 30 minuter och skramlat med havren och ropat utan att några hästar gav sig till känna. Då började jag fundera på ifall jag hade några kusar kvar i hagen över huvud taget. Så helt plötsligt hittade jag de blöta kreaturen - de stod och tryckte i ett hörn längst ner i sommarhagen... när pållarna förståd att jag fått syn på dem så drog de iväg i full fart till andra änden av hagen. Bara att knalla efter och så inriktigade jag mig på att fånga in Bianca. Hon kunde till sist inte motstå havrehinken. Oktawia följde högst motvilligt med efter oss in i stallet, men helst hade hon varit kvar ute i spöregnet.

Skiftade täcke på Oktawia innan jag själv förpassade mig in i huset. Jag var ungefär lika blöt som pållarna så det var skönt att komma in.

Resten av kvällen tog jag det lugnt, kollade lite på TV och slösurfade. Pållarna ska snart få sin kvällsmat och jag ska kolla på Fuskbyggarna på TV 4. Så detta får avsluta min kväll idag.

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0