23/2 Torsdag - Ridhuset...

Resultatet efter natten regnande var att isen på stall- och gårdsplan var borta. Total lervälling var det i stället - men ingen is. Det var skönt ;-). Så efter att ha släppt ut pållarna så var det full fart till jobbet och en hektisk dag på kontoret innan det var dags att fara hem igen. Den översvämningsrisk som var i morse hade faktisk sjunkit undan lite. Det är kladdigt och gummistövlar är en bra utrustning. Men den mindre insjön som jag hade på stallplanen igår kväll var i alla fall borta.

Jag fixade iordning lite mat och käkade innan jag drog på mig ridkläderna och tog itu med stallsysslorna. Hade kommit iväg från jobbet i vettig tid, så jag kunde mocka och fixa hästmaten i lugnt tempo. Pållarna blev intagna och Oktawia blev iordninggjord för ett ridpass i ridhuset.

Det tog en stund att borsta rent Oktawia... det är bra lerigt i hagen och uppenbarligen så hade pållarna busat i hagen under dagen. Alla fyra benen var helt rappade med lera - torr som tur var.... men det tog en stund att borsta bort...




Vid 19.30 var vi i alla fall klara för avfärd och styrde kosan till ÖFK. T mötte upp vid ridhuset och tog en promis med Lillan under tiden som jag motionerade pållan.

Det var lugnt i ridhuset och det var bara ett privatekipage till förutom mig och pållan på privatdelen av ridhuset. Inga problem att koncenterar sig på sig själv och sin häst under ridpasset alltså.

Oktawia skötte sig bra. Eftersom jag fortfarande är förkyld så blev det inte något jättehårt pass. Det hade inte jag klarat av. Har inte heller ridit på två veckor pga förkylningen - men jag klarade av att rida ett vettigt motionspass utan att får astmaanfall ;-). Efter uppvärmningen så tränade vi på lite skänkelvikning och övergångar. För en gång skulle hade jag hyfsad koll på kroppen och pållan kändes positiv. Nöjd pålla och nöjd häst var hemma igen vid 21-snåret :-). När jag lastat ur pållan och vi var på väg ner till stallet så var det något som svischade förbi ovanför huvudet på oss... och så hör jag "sången"... det var de första sångsvanarna som var på väg till Tysslingesjön! De har ju inflygningssträcka över mitt hus och bättre vårtecken kan man inte höra :-D 

Pållan blev sedvanligt omhändertagen, kvällsmaten serverades och jag plockade undan alla prylar i stallet innan Lilllan och jag förpassade oss in i huset och soffan en stund. Nu får TV4's nyheter avsluta min kväll och detta var allt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0