26/2 Söndag - Vårpyssel...

Vaknade upp till en strålande sol. Vackert väder även idag alltså, men det blåste isvind också. Pållarna blev utsläppta på morgonen och fick sitt morgonhö i hagen. Jag själv tillbringade ett par timmar i soffan och kollade på morgon-TV. Jag hade lite ont i huvudet och kände mig rätt seg. Alltså ingen idé att stressa. Vid 11-snåret hade jag piggnat till i alla fall och fått på mig stallkläderna. Alltså full fart ut till stallet och jag fixade med mockningen. Skönt att kunna mocka i dagsljus och utan att stressa. När jag gick iväg till dygnhögen för att tömma kärran så hittade jag Lillan. Vid dygnhögen, som ligger i söderläge, så var det lä mot lagårdsväggen. Allså var det väldigt varmt och skönt i solen, någt som Lillan passade på att njuta av...

Lillan - soldyrkaren




När jag var klar i stallet för den här omgången så blev det huset. T skulle komma på em för att hjälpa mig med lite trädbeskärning och i väntan på han så fick det bli lite pyssel inne.

Började med att fixa en mjuk kaka - något till em-fikat tyckte jag var lämpligt.

En kanel och kokoskaka på gång... :-)



Under tiden som kakan bakades i ugnen så fick jag i mig lite lunch - passade också på att slösurfa lite och kolla på inspelningar från Göteborg Horse show. Innan T dök upp så hann jag också stryka lite tvätt. Jag hann igenom halva min tvätthög och har kvar påslakan och kökshandukar att stryka. Jag hann med mina kläder och det var viktigast.

När T kom så tyckte han att vi kunde börja med kaffe och kaka på kökstrappan. Soligt och lä så det var acceptabel temperatur - dock ytterkläder på. Men skönt var det.

Efter fikapausen så letade vi reda på lite utrustning, stege, sekatörer, såg osv. Det tog en stund att få ordning på alla prylarna, men till sist så kunde vi sätta igång.

Förra året så hann jag inte med att putsa på några äppleträd och de träden som står närmast huset är i stort behov av lite beskärning...



Började med äppleträdet längst till vänster. Miljarder med vattenskott på alla trädet och det kommer ta några helger att få ordning på dem. Målet var att hinna klart med ett träd idag i alla fall, dock tog det längre tid än vad jag räknat med och efter ett par timmars klippande, borstning av mossa, släpande av grenar och klättrande på stege så hade vi bara kommit halvvägs på ett träd.




T tjatade om att han ville ha mer kaffe - eller om det var in kaka som drog ;-). Jag ville dessutom kolla på världcupshoppning från Göteborg Horse show som sändes direkt på 1:an. Alltså fick det räcka med trädbeskärningen för idag. Hoppningen höll på i 1,5 timme och var riktigt spännande. För min del var det dags att ta itu med pållans motion, men vi behövde först få i oss mat. T var jättesugen på pizza och så fick det bli. Snabbt iväg till närmaste pizzabutik och så blev det varsin Quattro stagioni - smakade kalasbra. Med lagom stor pizzamage var det sedan dags att ta itu med pållans motion. Ut i mörkret och plockade in pållarna. Oktawia blev sedan iordninggjord för ett besök i ridhuset och strax efter kl 19 styrde vi kosan mot ÖFK.

När vi kom fram så var det tomt i ridhuset, men strax efter oss kom två ekipage till. Det var I CE och hennes man med sina två pållar. Trevligt med sällskap i ridhuset :-). De hade också med sig en liten musikmaskin och trevlig musik av Vangelis - kalasbra att rida till och bra träning för Oktawia. När hon först hörde musiken blev hon spänd av bara tusan, men vande sig snabbt. Hon reagerade inte över själva musikapparaten för hon fattade inte att det var den som lät ;-). Damen trivdes bra med musiken i alla fall och jobbade på bra. Jag hade hyfsad bra koll på kroppen, även om jag idag kände av min reaktiva artrit som alltid vaknar till liv i samband med en förkylning *suck*. Men pållan var samarbetsvillig så det var ett trevligt ridpass. Lite skänkelvikning och övergångar fick bli övningen för idag. Nöjd matte och nöjd pålla kunde sedan åka hemåt. Väl hemma så blev pållan omhändertagen. Serverade pållarna deras kvällsmat och plockade undan allt i stallet och trailern. Var klar i stallet vid 21.30-snåret så jag missade i början av Wallanderfilmen - men det fick jag överleva.

Nu är det snart dags att tänka på bedtime så detta var allt för idag.

/Lizzie


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0