11/1 Onsdag - Examination...

Så blev det dagen E som i examination... Höstterminen 2000 läste jag C-nivån i Informatik. Kom då halvvägs genom min C-uppsats, men "gick in i  väggen" mitt i uppsatsarbetet. De nästkommande år präglades av vikariat varvat med perioder av arbetslöshet. Inte helt lätt att sätta igång med uppsatsskrivandet då. Fick igång hjärnan igen när jag för 2 år sedan lästen en A-kurs på Universitetet och bestämde mig för att försöka göra klart min uppsats. Började förra våren, men pga problemen med min huvudvärk förra året satt stopp för de planerna. Så i höstas bestämde jag mig för att det är nu SKA jag bli klar med uppsatsen :-). Nu är jag framme vid målet och hysteriskt nervös åkte jag iväg till Universitetet i morse för att opponera på en uppsats. I examinationen så blir man bedömd hur man opponerar och även hur man försvarar sin uppsats. Inte bara min uppsats blir altlså bedömd. 

Det var en grupp med 3 unga män som jag opponerade på och det gick bra. Det jag tog upp som kritik sammanföll med det som examinatorn också tog upp. Opponeringen tog 1,5 timme och sedan åkte jag tillbaka till jobbet och jobbade ett tag innan jag återigen for iväg till Universitetet för att försvara min uppsats. Min opponentgrupp tog upp bra saker som jag kunde ta till mig och sådant som jag kunde förklara hur jag tänkt. Examinatorn tog upp samma saker, men tyvärr så tyckte han också att min uppsats inte var tillräckligt akademisk - min teoriavsnitt var för tunnt. Något som jag också misstänkte - men anledningen till att han tyckte den inte var tillräckligt akademisk var att jag använt mig av rapporter från LO och ITPS - bland annat. Så detta kommer jag förmodligen få en rest på, men måste vänta till den 25/1 innan vi får resultatet. Sedan har vi 2 veckor på oss att komplettera uppsatsen. Jag frågade examinatorn efter opponeringen ifall jag ska sätta fart redan nu. Pga att jag faktiskt jobbar heltid så kommer jag ha svårt att hinna göra klart om jag väntar tilll den 25/1. Tyvärr fick jag inte bra svar. Examinatorn menade då att det inte är h*n som bestämmer utan att det är examinatorsgruppen som gör det.  Så det kanske inte alls blir kompletteringar så som kom fram under kritiken idag.

Men jag kan nog ställa in mig på att en komplettering och påbörja det jobbet...

Efter mitt pass med opponeringsgruppen så visade det sig att det var obligatoriskt att sitta med och lyssna på ett pass. Det hade jag inte räknat med och inte heller förberedd mig på. Det blev till att stanna kvar och lyssna noga på vad opponentgruppen hade att säga och så komma med en fråga. Så hade jag fullgjort det uppdraget också...

Efter passet på Universitetet så var jag lite lätt trött, men for iväg till jobbet igen eftersom jag hade lite saker som jag var tvungen att ta tag i. Jobbade en timme innan det var dags att fara hemåt.

Väl hemma så var det full fart. I med lite mat och så ut i stallet och mockade i raketfart! Eftersom det är onsdag och ridhuset är bokat från kl 20.10 så var jag tvungen att komma iväg tidigare än vanligt. Lyckades faktiskt med mitt mål. Lyckades hinna med att mocka och göra i ordning pållan så jag inne i ridhuset till kl 19.

Ett ridpass i sadeln var precis vad jag behövde efter den här dagens nervpers ;-). Dock var Oktawia inte på sitt mest samarbetsvilliga humör direkt... Segare än segast och jag fick driva som jag vet inte vad. Det var också lite trångt på privatdelen i managen så jag koncentrera mig på att motionera pållan i alla gångarter. Även om damen var lite ovillig till att röra på sig ;-). Oktawia höll sig på mattan idag. Alla 4 fossingarna på rätt ställe och inget bensprattel högt uppe i lyften när galopperade. Alltid nåt ;-).

Var kl med ridpasset kl 20 och då var både jag och pållan rätt trött. Jag har inte ridit på cirka 3 veckor och det kändes. Jag kommer få träningsvärk... ;-)

Var hemma igen vid 20.30 och pålla blev ompysslad. Jag fixade iordning höpåsarna och så serverades kvällsmaten. Alla prylar plockades undan i stallet och så var jag klar för kvällen...

Ska bara kolla på lite nyheter nu sedan ska jag ta min lätt slitna kropp och förpassa mig till sängen. Så detta var allt för idag!

/Lizzie

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0